Kopierede/fra hoften

I forlængelse af forrige indlæg. Sikandar Siddique kæmper indædt for sit politiske liv, og Informations artikel om befolkningsudskiftningen er naturligvis benzin på byggekranen. Han er tidligere haft sympatier i retning af Hizb-ut-tahrir, og jeg husker hvordan forskere skråsikkert konkluderede, at gruppens kalifat-drømme ikke gjorde dem voldelige. Det var før nogle af dem rejste til Syrien, og kæmpede for Islamisk Stats terrorregime.

Forskeren bag undersøgelsen, tog nogle år senere også stormoskéer i forsvar. Man kunne godt være islamist uden at være radikal, og der knytter sig ikke ‘voldelige aktiviteter til den fortolkning’. Det er ikke længe siden andre forskere forklarede, at vi ikke skulle afradikalisere hjemvendte jihadister, da de havde ret til deres tro, hvis blot de ikke var voldelige. Islamister må godt være hade Vesten, men danskere må ikke være imod islamisk indvandring.

“Højrefløjen har aldrig mærket noget til den liberale hypertolerance.”, skrev jeg forleden i en klumme til Kontrast, og sagen her er et godt eksempel. Et dagblad der årligt får et større millionbeløb i mediestøtte fra den danske statskasse, skriver om forskning i højrefløjen foretaget af en tilvandret afghaner. Tænk på hvilke associationer man kunne levere for skattekroner, hvis der var lidt balance i systemet: ‘Alene det at tro på Islam kan føre til voldelige tilbøjeligheder’. Det er jo den logiske konklusion på Sikandar Siddiques analyse.

ANNONSE

“Højreekstremistisk propaganda om muslimer er blevet politisk almindeligt, også i Danmark – og det kan føre til vold.

“En konspirationsteori om udskiftningen af den vestlige befolkning har bredt sig fra den yderste højrefløj til den politiske mainstream. Også i Danmark. Teorien er før blevet koblet til højreradikale terrorangreb. Nu peger ny forskning på, at alene det at tro på teorien kan føre til voldelige tilbøjeligheder”. Det skriver Dagbladet Information. …” (Sikandar Siddique)

(Sikandar Siddique på Facebook, 8. juli 2021)

‘En teori om overtagelse af de vestlige samfund (dar ul-harb, ‘Krigens Hus’) har bredt sig fra salafistiske kredse til helt almindelige muslimer. Også i Danmark. Teorien er før blevet koblet til islamistiske terrorangreb. Nu peger ny forskning på, at alene det at tro på teorien kan føre til voldelige tilbøjeligheder. Det skriver Dagbladet Information.’ (Min fortolkning)

ANNONSE