Kommentar

I en tid, da det går tilbage med den danske nation, der er ved at blive overmandet af den muhamedanske, trænger vi til noget at samles om. Nej, ikke om Danmark, men om Ukraine. Og i mandag fik danskerne lejlighed til at skares om det nye samlingspunkt.

Ingen ringere end den tidligere komiker, Volodymyr Zelenskij, var i København for at modtage Folketingets og menneskemængdernes jublende hyldest. Klapsalverne på Christiansborg var så vedholdende, at Folketingets formand måtte gribe ind og gøre opmærksom på, at tinget også havde andet på dagsordenen. Det gjaldt dog ikke Hendes Majestæt og hendes søn, der modtog den ukrainske frihedshelt iført grøn t-shirt og ørkenstøvler.

Mette Frederiksen benyttede lejligheden til at indskrive sig i historien som uforfærdet forkæmper for alt godt i verden – i den konkrete sag med nogle F-16 fly.

Den danske støtte til Ukraine er ”virkelig en folkesag, og vi har grund til at være stolte af, at Danmark sammen med Nederlandene er gået i front med at donere F-16 kampfly til den ukrainske frihedskamp”, meddeler berlingskes altid tjenstvillige lederskribent.

ANNONSE

Efter den salve er det svært at sige noget mere krigerisk, men de danske politikere gør deres bedste. Zelenskij er ifølge Mette Frederiksen ”en ekstraordinært modig mand. En mand, jeg er glad for at kalde min ven”. Udlændinge- og integrationsminister Kåre Dybvad Bek udtaler, at Zelenskijs triumftog i København minder om Kennedys berømte tale i Berlin og om, da Montgomery kørte rundt i København efter Danmarks befrielse.

Han burde måske have tilføjet, at Montgomery kom som sejrherre og Zelenskij kommer som anfører i en håbløs krig, der ikke kan føre til andet end mere død og ødelæggelse.

Sagen er jo, at Ukraine er ved at tabe og ikke kan se frem til andet end total ødelæggelse, hvis krigen ikke stopper. Ifølge den amerikanske militæranalytiker, Douglas Macgregor, har Ukraine mistet 400.000 soldater på slagmarken mod 40.000 russere. Et sted mellem 40.000 og 50.000 ukrainere har fået lemmer amputeret. 14 millioner ukrainere har forladt landet.

Her i Danmark har vi næppe mulighed for at verificere disse tal, men hvad er myndighedernes vurdering? Hvad siger forsvarets eksperter? Ved Mette Frederiksen og hendes journalister overhovedet, hvad de taler om?

Lad os glemme de moralske overvejelser, for storpolitik og krig er ikke drevet af moral. Kendsgerningen er, som oberst Macgregor pointerer i nedenstående interview med Tucker Carlson, at ”alt, hvad vi [i Vesten] prøvede at udrette, er slået fejl”. De vestlige politikeres og mediers optimistiske historier om den mægtige ukrainske hær, der snart ville gøre kål på de demoraliserede russere, har vist sig som mundsvær.

Så hvad vil Mette Frederiksen udrette med sine fly? Ikke noget, der vil ændre krigens gang. Til gengæld har hun placeret Danmark som Ruslands fjende – og det i en situation, hvor flere er begyndt at spørge, hvad hele denne krig skal gøre godt for.

Ja, Ukraine skal forsvares, men skal det ske ved, at landet bliver ødelagt, eller er alle parter bedre tjent med en fredsordning? Desværre taler fru Frederiksen ikke om fred, men om mere krig. Gud ved, hvor længe det sælger billetter.

ANNONSE

Mest læst

Det går skidt i Ukraine