Nyt

Det står nu klart, at den tidligere amerikanske præsident Donald Trump ikke kommer tilbage på Facebook.

Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, står bag beslutningen. Helle Thorning er med i ledelsen af Facebooks uafhængige tilsynsråd. Det er dybt kontroversielt, at en mangeårig socialdemokratisk statsleder angriber ytringsfrihedens kår på de sociale medier.

Mange danske Facebookbrugere oplever i disse år at blive udelukket fra deres profiler, hvis de ytrer sig kritisk i forhold til eksempelvis den omfattende masseindvandring fra muslimske lande i Mellemøsten og Afrika.

Helle Thorning-Schmidt blev udnævnt til medformand for Facebooks censurorgan – også kaldet Oversight Board – i foråret 2020. Helle Thorning arbejder med at afgøre censurspørgsmål i fællesskab med jurister og politisk engagerede eksperter.

ANNONSE

Der er ingen tvivl om, at Helle Thorning-Schmidt har landet den magtfulde post hos Facebook på grund af sit statsleder-CV. På den måde har de danske vælgere sørget for, at Helle Thorning-Schmidt er havnet i en position, hvor hun kan afgøre om, hendes politiske modstandere skal lukkes ned.

Det er bredt anerkendt, at sociale medier som Facebook spiller en stor rolle, når politikere vil vælges til et embede. Denne magt er nu i Helle Thorning-Schmidts hænder, og hun bruger den aktivt.

Donald Trump har luftet tanken om at genopstille til præsidentvalget i 2024. Det kandidatur kan vise sig at blive en umulig opgave, når ekspræsidenten er gjort tavs.

En tidligere socialdemokratisk statsminister har censureret USA’s forhenværende præsident.

ANNONSE