Kopierede/fra hoften

I sin ungdom var Helle Thorning-Schmidt ‘glødende kommunist’, og selvom hun opgav Revolutionen og blev socialdemokratisk statsminister, så har hun stadig en rem af huden. Fra Berlingske – Hun talte sjældent om det, da hun var statsminister. Men nu gør hun: ‘Feminisme kan aldrig gå for vidt’.

“Som en del af sit politiske efterskrift har Helle Thorning-Schmidt nu udgivet en bog, ‘Blondinens betragtninger’, som hun har dedikeret til at udlægge sit eget syn på #metoo, ligestilling og køn.

Hun bakker op om croptops i Vejle, slår et slag for, at køn er flydende, og hun ønsker at knuse det patriarkat, som ifølge den tidligere statsminister fortsat viser sit grimme ansigt.

Der er en særlig grund til, at hun nu udgiver bogen.

‘Jeg er nervøs for, at den debat, der begyndte med Sofie Linde i spidsen for et år siden, dør ud igen. Nu, hvor vi er kommet så godt i gang, synes jeg ikke, vi skal lukke døren. Også selvom jeg tror, der er mange, der tænker, om det ikke snart kan stoppe, og at feminisme er gået for vidt. Men jeg vil gerne hjælpe til, at døren bliver sparket yderligere ind, få noget mere frem og undersøge, hvad det er for nogle systemiske ting, der gør det så svært at få gang i feminismediskussionen,’ siger hun.

‘Det paradigmeskift, vi er i gang med, må ikke bare stoppe.’

Nu skal hun ikke stå ansigt til ansigt med vælgerne længere – og derfor skal hun ikke bekymre sig om, hvorvidt hun bliver stemplet som en ‘rabiat, feministisk politiker’.”

Feminisme kan aldrig gå for vidt. Det betyder egentlig bare, at drengene og mændene får et bredere spektrum at være drenge og mænd på.” (Helle Thorning-Schmidt)

ANNONSE