Nyt

På overfladen kan Kristeligt Dagblads læsere opleve to muslimer, der har lavet et ‘muslimsk manifest’. Men det ukritiske interview dækker over en grufuld sandhed.

Der er tale om to islamister, der har fremsagt drabstrusler og hyldet en muslimsk terrorleder. Alligevel bliver Kristeligt Dagblads to kilder fremstillet i et positivt skær – som konstruktive muslimer, der vil gøre noget godt.

Det drejer sig om den danske konvertit Kasper Mathiesen, der har hyldet topterroristen Osama Bin Laden, der stod bag 11. september-angrebet i USA. Den anden islamist er hadprædikanten Naveed Baig, der har truet andre mennesker på livet under en prædiken i en københavnsk moské.

De to islamister har i fællesskab lanceret Dansk Muslimsk Manifest, der skal promovere islam i Danmark. Der er tale om en skamløs og ensidig reklame for islam, hvor der også produceres en podcast om sharialoven. De to islamister har blandt andet inviteret den jødiske chefredaktør Martin Krasnik og islamkritikeren Kasper Støvring i studiet for at debattere sharia.

ANNONSE

Kristeligt Dagblad præsenterer Kasper Mathiesen som ph.d. i islamiske studier. Men som altid bliver de dårlige sider ved islams repræsentanter skjult i de danske medier. Da terrorgruppen al-Qaedas leder Osama bin Laden bliver dræbt i 2011, går der ikke mange timer, før en anonym blogger publicerer et indlæg på Kristeligt Dagblads hjemmeside med overskriften ‘Bin Laden er en moderne Jesus’.

Det viser sig, at den kvalmende terrorhyldest er skrevet af islamisten Kasper Mathiesen, der på dette tidspunkt er islamforsker på Aarhus Universitet. Danskerne betaler ganske enkelt for hårdkogt islamisme, der er forklædt som ‘forskning’ på et universitet. Der er tale om en modbydelig hyldest til Osama Bin Laden, der har tusindvis af civile menneskeliv på samvittigheden. Kasper Mathiesen skriver om vestens ‘propagandamaskiner’ og beskriver Bin Laden som en mand af ‘ro, visdom og varme’. Kasper Mathiesen giver den islamiske topterrorist prædikatet ‘en legende’.

“Jeg mener, at bin Laden er en af nyere tids mest fascinerende skikkelser,” erklærer Kasper Mathiesen og fortsætter: “Jeg mener også, at han (Osama Bin Laden, red.) var både grundlæggende modig og intelligent.”

Selvsamme Kasper Mathiesen har også talt varmt om islamistnetværket Hizb ut-Tahrir på sin anonyme blog. Overskriften lyder ‘Hizb ut Tahrir har jo ret’. Her giver Kasper Mathiesen sin opbakning til organisationen Hizb ut-Tahrir i forbindelse med, at bevægelsen har opfordrede til væbnet kamp mod de vestlige styrker i Afghanistan. En militær koalition som det danske militær også er en del af den dag i dag.

“Afghanerne har ret til at modkæmpe besættelsen af deres land, ligesom danskerne havde ret til at modkæmpe den tyske besættelse,” skriver islamisten Kasper Mathiesen.

Omkring 10 år efter den bizarre terroropbakning fremstår selvsamme Kasper Mathiesen som en moderat muslim i Kristeligt Dagblad. Det samme medie, der lagde spalter til de varme ord om al-Qaedas topfigur og de steningsglade muslimer i Hizb ut-Tahrir.

Pakistanske Naveed Baig er kendt som en af de mest tvetungede imamer i Danmarkshistorien. I dag fungerer Naveed Baig blandt andet som tillidsvækkende hospitalsimam på Rigshospitalet, men i midten af 1990’erne er der ganske andre toner fra den radikaliserede hadprædikant. Naveed Baig truer med drab fra talerstolen i en københavnsk moské.

“Hvis han ikke beder om tilgivelse eller lærer af sine fejl, har man ret til at dræbe ham,” siger Naveed Baig.

Det er DR’s nuværende mellemøstkorrespondent, Puk Damsgård, der afslører de islamiske dødstrusler. Efterfølgende rejser Naveed Baig til hjemlandet Pakistan for at studere på et shariauniversitet. Naveed Baig bliver også en del af ledelsen hos islamistbevægelsen Minhaj-ul-Quran. Minhaj-ul-Quran arbejder for etablering af en islamisk stat, og bevægelsens grundlægger har udtrykt støtte til terrorregimet Taliban i Afghanistan. Der er desuden opbakning til islamisk dødsstraf for personer, der håner profeten Muhammed.

Hadprædikanten Naveed Baig har i nyere tid indgået i samarbejder med flere danske folkekirker – herunder Københavns Domkirke. Den pakistanske imam var også en af hovedfigurerne, da Ekstra Bladet arrangerede en omstridt ramadanmiddag kort tid før seneste folketingsvalg.

Kristeligt Dagblad har et kæmpe problem, når de skjuler sandheden om to af de værste islamister i det danske samfund. Kristeligt Dagblad er en af de største modtagere af statsstøtte i Danmark.

I 2020 modtog avisen knap 29 millioner kroner i mediestøtte. Danskernes skattepenge går direkte til islamiske løgne og bedrag.

*

Journalister kan rette kritik til Kristeligt Dagblad her: Erik Bjergager, chefredaktør og administrerende direktør.

Email: bjerager@k.dk

ANNONSE