Nyt

Collage: Kodes Hamdi, tidl. talsmand for Dansk Islamisk Råd og Hamad Bin Khalifa Civilisation Center)

Der er de senere dage bragt hele 47 artikler om episoden på Kastrup Havn, hvor tunesiske Kodes Hamdi overfuses af en synligt beruset dansk mand. Senest har statsminister Mette Frederiksen taget afstand fra de ‘ubehagelige ord’. Prioriteterne virker ikke til at være helt i orden hos de folkevalgte.

Jeg kaldte Kodes Hamdi for ‘islamisk aktivist’ i min post, fordi hun tydeligvis bruger ‘anti-racisme’ til at gøde jorden for islam. Der er meget mere i historien. Kodes Hamdi har i en årrække været talsmand for Dansk Islamisk Råd, der med 100 millioner kroner i donation fra Qatar, byggede den første moské i Danmark med minaret. Rovsingsgade-moskéen eller rettere ‘Khayr el-Barriya’-moskeen, og markedsføres under navnet ‘Hamad Bin Khalifa Civilisation Center’.

Den nuværende talsmand for moskéen er Somaia Hamdi, søster til Kodes Hamdi. Hun stod frem sidste år, da Hizb-ut-tahrir forsøgte at kuppe bestyrelsen. På Facebook har hun blandt andet liket en mindeside for Islamisk Stat-krigeren Hamza Samsam.

ANNONSE

“Nu har Dansk Islamisk Råd, der efter Kristeligt Dagblads oplysninger har bånd til Det Muslimske Broderskab, allieret sig med den stenrige oliestat Qatar. Det lille emirat skyder mere end 100 millioner kroner i projektet. … Det vigtige for Qatar er at opbygge et miljø med en boghandel og et omkringliggende miljø, der læner sig tæt op af Det Muslimske Broderskab. Og mere overordnet er deres mål at skabe parallelmfund for muslimer i Europa,” mener Stephen Suleyman Schwartz.”(Kristeligt Dagblad, 19. marts 2013)

“I en ny bog skrevet af Lene Kühle, professor på Aarhus Universitet og en af Danmarks førende moskéforskere, fremgår det nemlig, at den yderst kontroversielle imam Abu Bilal i 2018 prædikede i moskéen. Abu Bilal er imam i Grimhøj-moskéen i Aarhus og blev i 2015 blev dømt for at have opfordret til drab på jøder under en prædiken i Tyskland. Ligeledes har han tidligere udtalt, at utroskab skal straffes med stening. Kristeligt Dagblad spurgte derfor, om han fremover kan komme i moskéen, der på pressemødet hævdede at være ‘moderat’. ‘Han (Abu Bilal, red.) har også været her i 2019 og i 2020, kan jeg bekræfte. Det er en af vores succeshistorier.’” (Kristeligt Dagblad, 21. februar 2020)

ANNONSE