Nyt

Torsdag fremlagde regeringen en ny ‘Infrastrukturplan’, hvor der blandt andet er afsat 100 millioner kroner til ‘mere overvågning og bedre belysning på eksempelvis S-togsstationer’. Det er fint med initiativer der kan mildne konsekvenserne, men tryghed i det offentlige rum starter og slutter med en stram udlændingepolitik. Den politik en journalistven kaldte ‘ren ondskabsfuldhed’ på Facebook her til morgen. Jeg har i øvrigt aldrig set ham skrive noget om gadevold, og det virker ikke til at bekymre mediebranchen. Ingen tv-indslag, intet konkret om gerningsmændene, ingen grådkvalte offer-interviews. Gold statistik. Pass the beernuts.

Den dag journalister i større tal flytter ud i den arabiske multikultur, så vil jeg overveje ‘cons and pros’ i forhold til de feterede menneskerettigheder. Indtil da, ja, så forbliver jeg en omvandrende isblok. Fra Berlingske – To voldsomme overfald på tre dage ryster kommune: ‘De unge tør ikke tage toget til Gilleleje Station’ (kræver login).

“‘Bandekriminaliteten har taget overhånd på en måde, vi ikke har set før,’ siger han.

Oliver Møllenberg er inde i sagerne, siger han… Derfor ved han også, at begge ofre – de to unge mænd – ifølge ham er ‘uskyldige’. …

Ligesom på flere andre togstationer i kommunen er der på Helsinge Station kun en enkelt stationsbygning og ingen butikker. Perronen kan derfor være meget øde.

Det første overfald fandt sted på stationen lørdag 20. marts sent på eftermiddagen. Her blev en ung mand på 17 år overfaldet af en gruppe maskerede mænd i stationens ventesal.

Denne gang gik det ud over en 20-årig mand på parkeringspladsen foran Netto i Blistrup lidt uden for Græsted. Han blev hevet ud af sin bil og tæsket med ‘redskaber’ – formentlig træbat. Billeder, der blev taget af en lokal fotograf på gerningsstedet, viser store pøle af blod på asfalten.

Voldsmændene har ifølge politiet tilknytning til lokale grupperinger, og nogle er unge i begyndelsen af 20erne, men andre er drenge ned til 15 år.”

ANNONSE