Nyt

(Rosenhøj, Århus syd; Foto: Maps)

“… udover boligforholdene, har jeg ikke en forklaring.” (Niels Højberg, Stadsdirektør)

Der tegner sig et klart mønster. Når Halsnæs Kommune pludselig er den kommune i landet med 5. flest corona-smittede (kun overgået af Ishøj, Brøndby, Høje-Taastrup og Gladsaxe), så er epicentret Maglehøjbebyggelsen i Frederiksværk – 60 procent af kommunens smittede er ‘af anden etnisk herkomst end dansk’. Mere på SN.dk

Fra Århus Stiftstidende – I ét bestemt område i Aarhus galoperer smitten lige nu: Kommunen sætter ind med flere tiltag.

“I sidste uge begyndte Aarhus Kommune at opgøre smittetal helt ned på sogneniveau, og det har vist, at der er nogle områder, som lige nu er hårdt ramt af smitte.

Især ét område skiller sig ud, nemlig sognet Ravnsbjerg, som ligger i Viby, og især området omkring Søndervangen og Rosenhøj har høj smitte. Ravnsbjerg har lige nu en incidens – antal smittede per 100.000 – på 324. Det betyder, at var Ravnsbjerg sit eget postnummer, ville det have landets næsthøjeste incidens, kun overgået af Ishøj, der lige nu ligger på 345. For Aarhus som helhed hedder incidensen 54.

… Lige nu er det Ravnsbjerg på 324, Tilst på 229 og Hasle på 215. De tre steder sætter man nu ind med tre ekstra indsatser, hvilket formentlig snart udvides med Gellerup, der mandag sneg sig over en incidens på 200.”

ANNONSE