Kopierede/fra hoften

Blixens, sommeren 2019; Foto: Facebook

For at modvirke ghettodannelse har flere kommuner iværksat større byggeprojekter, med henblik på at åbne bydele op, og tvinge integration igennem. I Århus besluttede man at etablere et kommunekontor kaldet ‘Blixens’ på Karen Blixens Boulevard, en nyetableret sidevej til Edwin Rahrsvej, lige overfor Bazar Vest. Bygningen blev blandt andet hjemsted for Lokalpolitiet Aarhus Vest. ‘Et kontorhus med ikon-værdi’, lød det om projektet til 605 mio. kroner, der også inkluderede et kafferisteri. Det gik galt, allerede før håndværkerne var færdige.

Politiet anholdt to unge ‘fra lokalområdet’. Nuff said.

“Aarhus Kommunes nye kontorbygning i Gellerup har i weekenden været udsat for omfattende hærværk, hvor over 30 ruder er blevet smadret. Det fortæller projektleder i bygning og ejendomme hos kommunen, Bente Sejersen.

– I alt er cirka 50 ruder er smadret, men 12 af dem var smadrede i forvejen, fortæller hun.(Århus Stiftstidende, 18. marts 2019)

“Jeg synes at Muhammedanisme gør de Folk, som antager den eller er opdragne i den, renlige og stolte og giver dem en Slags heroisk eller stoisk Livsanskuelse, men ogsaa at den gør dem, for os, ganske utaalelig doktrinære og intolerante.” (Karen Blixen, brev, 1928)

“Europæerne, der i lang tid eller i flere generationer bor på et og samme sted, har svært ved at vænne sig til den fuldkomne ligegyldighed for deres hjems nære omgivelser, som de nomadiske folkeslag viser.” (Karen Blixen, Den Afrikanske Farm, 1937)

ANNONSE

“Af de foreteelser, som jeg i mit liv personlig har kendt til, er den, der kommer det nærmest, Islam, den muhamedanske verden og verdensanskuelse. Ordet Islam betyder hengivelse, det er vel det samme, som Det Tredje Rige udtrykker i sin håndsoprækning: Din i liv og død.” (Karen Blixen, kronik, 1940)

 

ANNONSE