Nyt

 

Da jeg fredag aften tankede kaffe på Circle K på E45 (Stilling), fik jeg en klassisk multikulturel oplevelse. En cirka 25-årig araber (sekunderet af hans kæreste) var i gang med aggressivt at overfuse en midaldrende dansk kvinde, angiveligt fordi hun havde spurgt ind til hans manglende mundbind. ‘Du skal blande dig udenom’, ‘Fuck af’, ‘Bare forsvind, eller jeg pander dig en’, lød det. Jeg overvejede et kort sekund at blande mig, men i så fald skulle jeg være villig til at bokse med en tilfældig udansker. Jeg undlod, fik min kaffe, og ingen kom til skade.

Corona-førende på landsplan er nu Vollsmose, og derfor er Odense Kommune i kontakt med ‘moskéer og imamer om risiko for smitte til fredagsbøn’, skriver Kristeligt Dagblad. Fra TV2 Fyn – Alt for høje smittetal: To skoler i Vollsmose lukker.

“Fra på mandag lukker Odense Kommune to skoler i Vollsmose på ubestemt tid. Det drejer sig om Abildgårdskolen og H. C. Andersen Skolen. Beslutningen om at lukke skolerne kommer efter en voldsom smittestigning i bydelen de seneste dage. …

De seneste tal viser, at incidenstallet nu er 710,9 smittede per 100.000 indbygger i Vollsmose. Der er dermed tale om et fald siden i går, hvor tallet var 743,7, men Odense-bydelen ligger stadig meget højt.”

Apropos

Fra Berlingske – Bekim ved godt, at det er forkert, men i coronaramte Ishøj mødes hans store familie stadig: ‘Jeg vil gerne vise dem, at jeg er der for dem’ (31. januar 2021)

“Bekim ved godt, at det, han siger ikke, er ‘politisk korrekt’. Men han vil ikke beskytte sin kultur.

‘I går gik jeg forbi en bil ude foran. Fem gutter sad i bilen og delte en joint. Det er ikke ondt ment, de hyggede sig bare. Jeg tror slet ikke, de tænkte over, at der er en pandemi,’ siger han: ‘Men jeg ser altså ikke fem, seks, syv danske drenge samlet om aftenen på den måde. Vi har en tendens til at tænke, at reglerne ikke gælder for os. At vi ikke kan blive ramt af virussen.’ Bekim mødes også med flere mennesker, end myndigheder anbefaler. Som i weekenden, hvor han var til et arrangement med over ti andre, eller når han sammen med sine søskende, deres ægtefæller og deres børn samles hos Bekims forældre til aftensmad. …

Der er en pandemi. Bør du ikke stoppe med at se din familie? ‘Det handler om savn. Jeg er vant til at se mine forældre og mine søskende ofte. Pandemien skal ikke komme imellem os. Jeg vil gerne vise dem, at jeg er der for dem.’ Selvom myndighederne siger, at vi ikke skal mødes for mange ‘Så gør vi det alligevel,’ siger han. …

Morten Sodemann mener, at det er en myte, at etniske minoriteter har en mere uhensigtsmæssig adfærd end etniske danskere. Han bakkes op af sin professionelle pendant ved Københavns Universitet, Marie Nørredam, som blandt andet forsker i etnisk og social ulighed i pandemien, samt af en svensk rapport, som udkom i sommer.”

 

ANNONSE