Kommentar

Et af vore dages mest upåagtede politiske fænomener er, at det traditionelle venstre og det traditionelle højre har skiftet plads, når vi ser sagen ud fra et klasseperspektiv. I dag er dem, der kalder sig venstre, nære allierede med de rigeste kapitalistiske monopolforetagender – så som Big Tech, Wall Steet, medicinalindustrien m.fl. – mens republikanerne slås for den lille mand, for arbejderne og mindre næringsdrivende. Det bliver tydeligt, når man lytter til den ene tale efter den anden
ved den årlige CPAC-konference, som i disse dage afholdes i Florida.
Hør f.eks. kongresmedlem Matt Gaetz’ passionerede opgør med den korrupte alliance mellem storkapitalen og den demokratisk-ledede regering. Lægger man dertil, at det republikanske parti er forkæmper for ytringsfriheden, som Big Tech, demokraterne og de dominerende medier gør alt for at undertrykke, står det klart, at den såkaldte venstrefløj intet har med traditionel venstreorientering at gøre, men er blevet et redskab for profitinteresser.
Det er et underligt sammenrend. Hvad skal man kalde fænomenet? Hvad vil være passende for et system, der ikke har andre formål end at koncentrere rigdommen på stadigt færre hænder og undertrykke modstanderne?
Nihilisme måske. Men det passer heller ikke, for den herskende klasse har i hvert fald ét mål, som den gør alt for at opfylde, nemlig penge og magt.
Hvis de rige skal blive rigere, er det kun logisk, at de må gøre op med alle historisk forankrede værdier og forestillinger.
Det går under navnet “cancel culture” – og det kommer snart til Danmark.
ANNONSE