Kommentar

Som præsident Trump lørdag sagde på et massemøde i Georgia, så stiller han ikke bare op mod Joe Biden, men mod de korrupte medier og Big Tech. Altså de foretagender, der foregiver at være neutrale, men undertrykker enhver mening eller oplysning, der tjener til at underminere deres socialistiske planer.

Socialisme? vil mange udbryde. Var det ikke noget med, at arbejderne skulle organisere sig for at forsvare sig mod kapitalisternes udbytning? Sikre de fattige demokratiske rettigheder, lighed for loven, ytringsfrihed? Det viste sig at være en populær politik gennem hele det 20. århundrede, og nu er den socialistiske propaganda blevet overtaget af vedens rigeste kapitalister som et middel til at blive endnu rigere.

De mægtigste monopoler hader Donald Trump, fordi han ikke er i deres lomme

De mægtigste monopoler, verden han kendt, hader Donald Trump, fordi han ikke er i deres lomme. Hans Amerika Først-politik medfører stigende lønninger for amerikanske arbejdere. Hans handelspolitik har betydet, at det ikke er så indbydende at eksportere arbejdspladser til fremmede lavtlønslande.

ANNONSE

I fire år har storkapitalens medier prøvet at underminere Trumps præsidentskab med løgne om russiske og ukrainske sammensværgelser, mens Hillary Clinton og Joe Bidens korrupte søn, Hunter Biden, har solgt indflydelse til regimerne i Rusland og Kina for milliarder. Biden har fået 10 pct. af rovet.

For at dække over den værste korruption i USA’s historie nægter mainstream-medierne at rapportere om det. Facebook og Twitter sletter posteringer, der omtaler forbrydelserne.

En tvangsopløsning af Big Techs løgnefabrikker

Men nu er det måske slut, idet de to monopoler er blevet indkaldt af Senatet for at forklare deres skamløse undertrykkelse af ytringsfriheden. Hvis de ikke kommer med en god forklaring, kan det ende med, at de mister deres særlige beskyttelse under Sektion 230, som fritager dem for redaktionelt ansvar, da de påstår at være neutrale platforme, som ikke tager politisk stilling. Hvilket tydeligvis er løgn.

Twitters chef er nu begyndt at sige, at det måske var forkert at undertrykke Trump-venlige meninger og oplysninger. Hvad han virkelig frygter er, at en eventuel republikansk sejr ved valget den 3. november kan medføre en tvangsopløsning af Big Techs løgnefabrikker.

I den forbindelse spekulerer jeg på, hvordan Danmarks socialistiske enhedsmedier vil reagere, hvis deres helt, Joe Biden, skulle tabe valget. Vil de give os fire år mere af sammensværgelsesteorier, eller vil de ryste over faren for, at vælgerne ikke længere vil finansiere deres bedrag?

Trump – populisme for alle pengene

Jeg bruger snart den halve dag og natten med til at lytte til præsident Trumps taler ved talrige massemøder.

Man kan egentlig ikke kalde ham en stor retoriker i stil med Churchill, Cicero eller Perikles. Det er, som om hans hjerne er hurtigere end hans ord. Ofte starter han en tankerække uden at fuldføre den, for mens han er i gang, kommer han pludselig til at tænke på noget andet. Det er heller ikke, fordi han siger noget nyt. Man kender efterhånden hans politiske program.

Trumps fjender er magteliten – altså folk, der kan forsvare sig selv.

Han bruger jævne ord som ”røv”, ”bullshit” og ”for helvede”. Han kalder Biden-familien en kriminel bande. Han siger, at demokraterne, medierne og Big Tech er ét fedt, og at de arbejder for USA’s fjender.
Trumps gennemslagskraft som taler beror på tre ting: Hans energi, hans talent for humor og sarkasme og hans evne til at kommunikere direkte med tilhørerne, selvom han taler til en forsamling af titusinder. Han har ikke sin lige.

Og der er noget andet: I modsætning til andre populister, vi kender fra historien, appellerer han ikke til folks laveste instinkter, så som had til sorte eller jøder. Hans fjender er magteliten – altså folk, der kan forsvare sig selv.

Trump er et politisk eksperiment, som vil blive bemærket af historikerne, uanset om han vinder eller taber præsidentvalget.

ANNONSE

Mest læst