Nyt

“Der er nogle, der har skrevet til mig, at jeg accepterer barnemord.”, fortæller Annemette Voss til BT, og historien illustrerer fint den yderste venstrefløjs manglende accept af politisk uenighed. Enten støtter man Hamas/palæstina eller også er man barnemorder – ingen nuancer, blot ‘ret ind ellers…’. Den sort/hvide tilgang til internationale konflikter der inkluderer muslimer, bliver i sagens natur endnu mere udtalt med et stadigt voksende muslimsk mindretal. Har man nogensinde hørt en herboende muslim holde med ikke-muslimer i en etnisk konflikt? Loyaliteten varer tilsyneladende evigt. Fra BT.dk – Annemette Voss vil ikke tage stilling til konflikt i Mellemøsten – nu får hun trusler: Tag stilling eller forsvind fra jordens overflade.

“Tag stilling. Eller forsvind fra jordens overflade. … På de sociale medier udspiller krigen sig også, og truslerne er væltet ind på madbloggeren Annemette Voss’ Instagram-konto, efter hun i sidste uge meddelte i ‘Go’ aften Live Danmark’ på TV 2, at hun ikke ville dele indhold, der omhandler konflikten mellem Israel og Hamas i Mellemøsten. Det skete, efter hendes navn blev offentliggjort på en liste over danske og udenlandske kendte, der ikke havde en holdning til det betændte emne.

Ekstremt venstreorienterede kræfter opfordrede til boykot af blandt andet Annemette Voss’ profil, da hun ikke ville tage afstand til Israel og støtte palæstinenserne.

Emnet er for sprængfarligt, og ‘Den store bagedyst’-vinderen føler sig ikke rustet til at vælge side i den komplicerede konflikt, der udspiller sig langt fra Danmarks grænser.

I weekenden fik hun nok af truslerne fra en række pro-palæstinensere – og fortalte grædende sine over 56.200 følgere, at hun ikke kunne holde til mere had.”

Kia Ellegaard Saouma revser ‘priviligerede kvinder’ som Voss, Instagram, 2021

“Ingen fortjener hadefulde beskeder eller trusler på deres liv. Når det er slået fast, mener jeg, at I ved at stå frem på den måde og appelere til den eksisterende apati i Danmark og ignorancen i en ‘konflikt,’ der i sagens natur er ganske enkel – på alle måder får undermineret den palæstinensiske sag, altså etnisk udrensning (føl og smag på ordet, det går nakkehårene til at rejse sig), koldblodige drab udført ved den zionistisk-israelske regering, en hverdag med apartheid, terrorisme og ydmygelse. Jeg kommer til at tænke på vendingen ‘kan man ikke sige noget pænt, må man holde sin mund.’ Ikke fordi man skal indskrænke ytringsfriheden, men fordi… man ved ‘jeg kan ikke tage stilling, jeg ved ikke nok’ får I talt lige ind i det narrativ, som desværre ikke tjener de uskyldige faldne i Palæstina, hverken nu eller i fremtiden. Det bliver respektløst. Frækt. Appelere til apatien, passivismen fremmer ikke en sund proces. Også hvis det handlede om noget andet. Der er dog intet, der kan stå højere end humanismen. I min verden har man som influencer en ‘magt’ og med magt følger ansvar. Ved at bruge manglende viden som undskyldning for ikke at tage stilling er på alle måder ansvars fralæggelse. Jeg krummede i hvert fald tæer under hele udsendelsen, fordi jeg synes den var pinlig og skamfuld. Trist. Utilstrækkelig. Øv.” (Amna Shah Syed)

“… De er simpelthen forkastelige.” (Dunya El-Rekabi)

“… hvor lang tid ville det have taget dig bare at dele, lad os bare sige blot ét opslag? For at informere og gøre opmærksom på situationen (massakren) i Palæstina? Helt seriøst? Var det end ikke dine 2 minutter værd?” (‘afefahism’)

ANNONSE

“Det er mega ærgerligt i får trusler. Det er ikke okay. Men at sige at konflikten i Palæstina er kompliceret og i ikke har sat jer ind i den er simpelthen verdens dårligste undskyldning. Uskyldige børn dør PUNKTUM!” (Sumaya Hassouni)

ANNONSE