Nyt

Sagen om den hadske og nu tidligere DR-vært, Mads Aagaard Danielsen, trækker igen tråde til TV 2-værten Abdel Aziz Mahmoud.

Siden det kom frem, at Mads Aagaard Danielsen har krænket og truet en række kvinder og mænd, har skærmtrolden Abdel Aziz Mahmoud lagt afstand til seriekrænkeren og hans ugerninger.
Mads Aagaard Danielsen er blandt andet anklaget for tvangssex på et DR-toilet, for at spytte på en kvindelig journalist og for trusler om hævnporno.
Den folkekære Abdel Aziz Mahmoud har i formiddagspressen efterfølgende omtalt Mads Aagaard Danielsen som en ‘tidligere kollega’ og ‘bekendt‘.
Det ser noget anderledes ud fra seriekrænkeren Mads Aagaard Danielsens side. I et omsorgsfuldt Facebookopslag fra foråret 2019 omtaler Aagaard Danielsen sin kollega, Abdel Aziz Mahmoud, som ‘en af sine bedste venner’.
Flere personer i den offentlige debat har undret sig over, at man kan være nære venner i en årrække og ikke kende til bagsiden af Mads Aagaard Danielsens formørkede person.
Kristeligt Dagsblads teater- og litteraturanmelder har blandt andet beskyldt Abdel Aziz Mahmoud for at kende til flere af de grove krænkelsessager mod kvinder.
Abdel Aziz Mahmoud har tidligere gengældt de varme toner fra Mads Aagaard Danielsen, som han har kaldt sin ‘bestie’ – et engelsk slangord, der betyder ‘bedste ven’.
Mads Aagaard Danielsen var også bryllupsgæst, da Abdel Aziz Mahmoud blev viet i efteråret 2018 på en idyllisk svensk ø. Her blev ægteskabet velsignet af en imam, der har sympatiseret med islamistgruppen Hizb ut-Tahrir.
Muslimske Abdel Aziz Mahmoud kom til verden i De Arabiske Emirater – i det olierige golfområde i Mellemøsten. Her har man både islamisk lov og shariadomstol.
Senere rejste Abdel Aziz Mahmoud og hans libanesiske familie mod de danske velfærdsgoder og honningfloden af skattekroner.
Abdel Aziz Mahmoud kom i praktik på Danmarks Radio og TV Avisen. Her blev han blandt andet nyhedsvært og et folkekært ansigt på Aftenshowet. Sidstnævnte fik en brat ende, da han blev pillet af skærmen af DR’s ledelse.
Abdel Aziz Mahmoud måtte genstarte sin karriere på blandt andet nichekanalen DR2 og den smalle radiokanal P1. Det var her, at Abdel Aziz Mahmoud mødte og knyttede venskabsbånd til Mads Aagaard Danielsen.
De to værter delte bryllupsfest, byture og flere radiopriser, der blev overrakt ved promillefyldte fester. Alligevel melder Abdel Aziz Mahmoud hus forbi, når talen falder på Mads Aagaard Danielsens mørke personlighed og ugerninger.
Mads Aagaard Danielsens krænkelser og truende adfærd har været så voldsom, at det, ifølge ham selv, kræver ‘professionel hjælp’ at overkomme.
Imens kan seerne opleve den smilende Abdel Aziz Mahmoud på det statsejede TV 2, hvor han byder indenfor i Go’ Aften Live-studiet.
Her interviewes unge somaliere, der mærker danskernes påståede racisme. Og Abdel Aziz Mahmoud holder mikrofonen, når en afghansk statsborger, der arbejder i Udlændingestyrelsen, skal have taletid.
I medieverdenen betyder image og hæderspriser meget. Og derfor har Abdel Aziz Mahmoud valgt at lægge låg på de venskabelige bånd til Mads Aagaard Danielsen – i hvert fald i offentligheden.
Mads Aagaard Danielsen blev for kort tid siden fyret fra Danmarks Radio på grund af de voldsomme krænkelses- og trusselsager, der er kommet frem.
***
ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet