Nyt

 

En skandale har ramt politiets og militærets bevogtning af den danske grænse.

En indvandrer, der skulle holde andre udlændinge ude af Danmark, er anklaget for tyveri fra politiets grænseafdeling.

Den militæransatte, med de tyrkiske rødder, havde fået til opgave at bevogte den dansk-tyske grænse i Sønderjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi mener, at den 23-årige migrant har benyttet lejligheden til at stjæle fra sin arbejdsplads hos Udlændingekontrollen.

Derfor bliver den tyrkiske grænsebetjent sigtet efter straffelovens paragraf, der omhandler tyveri. Selve tyveriet skulle, ifølge politiet, være forgået i begyndelsen af 2019.

31. januar 2019 omkring klokken 17.10 finder det påståede tyveri sted ved Udlændingekontrollens faciliteter i grænsebyen Padborg.

Den dengang 21-årige tyrker stjæler, ifølge politiets anklagemyndighed, sprinklervæske fra sin daværende arbejdsplads hos grænsekontrollen.

Anklagemyndigheden havde endnu ikke opgjort mængden og værdien af sprinklervæsken i sommeren 2019.

Mængden af sprinklervæske må have overskredet en bagatelgrænse. For tyveriet ender i Retten i Sønderborg, hvor den mellemøstlige grænsemedarbejder må tage plads på anklagebænken.

Den anklagede har øjensynligt været en del af det danske militær i flere år. Den mørklødede grænsebetjent indgik, ifølge kilder, i Forsvarets rangorden med titlen ‘sergent’.

Flere fotos på de sociale medier afslører, at den tyrkiske soldat er glad for at posere med militærrifler. Her sigtes og indtages der diverse skydepositioner. Et af billederne stammer fra sommeren 2017 og er taget på et af Forsvarets øvelsesterræner, der ligger på det sydlige Sjælland.

Siden efteråret 2017 har det danske militær leveret soldater til bevogtningsopgaver ved den danske grænse samt ved udvalgte jødiske institutioner.

Det er i dette militære grænseberedskab, at den tyverianklagede migrant indgik.

Udlændingekontrollen ved den dansk-tyske grænse hører under Syd- og Sønderjyllands Politi. I daglig tale kendes politienheden som ‘Udlændingekontrollen – UKA Vest’. Her indgår, udover politibetjente, også politikadetter samt personale fra Hjemmeværnet og Forsvaret.

Den tyverianklagede indvandrer arbejder ikke længere med grænsebevogtning hos Udlændingekontrollen. Den 23-årige tyrker er i dag ansat i en af Danmarks største virksomheder.

Udlændingekontrollen har ikke udtalt sig offentligt om den opsigtsvækkende sag i egne rækker.

Se også
Plejehjemsbeboer ydmyget: Helsingør Kommune sender migranter på SOSU-skole

ANNONSE