Nyt

Danskerne fyldes ofte med historier om indvandrere fra Stormellemøsten og Afrika, der står bagerst i jobkøen og må sende utallige ansøgninger.

Men i én branche er det, ifølge en nyhedsjournalist fra Danmarks Radio, ikke tilfældet.

“I mediebranchen er det jo meget efterspurgt at have en anden etnisk baggrund. Folk synes, det er fedt, at man kommer med noget, der er anderledes,” fortæller DR-journalisten Amal Guerdali til fagbladet Journalisten.

Og noget tyder på, at den marokkanske DR-journalist har ret. Her er et billede af de mest fremtrædende mediefolk med ikke-vestlig baggrund.

Det er de tyrkiske studieværter Nedim Yasar, Erkan Özden, Maya Tekeli samt Ayşe Dudu Tepe, der holder Erdogans fane højt i Danmark.

Desuden ses de iranske radioværter Ali Aminali, Jens Philip Yazdani og Nima Zamani Aliabadi. De suppleres af afghanske Nagieb Khaja, der er kendt for sine kontakter til Taliban, samt den irakiske DR-journalist Adnan Al-Adhami, der er født i Bagdad.

De muslimske studieværter – Abdel Aziz Mahmoud og Inaam Nabil – har libanesisk baggrund med palæstinensiske rødder. De har begge været aflønnet af danskernes tvungne licensindbetalinger.

Og så er der de altid smilende tv-værter Divya Das og Ulla Essendrop, der har indisk baggrund. Ulla Essendrop er født i slumbyen i Kolkata, hvor hun blev efterladt på et trappetrin.

ANNONSE

Nyhedsværten Divya Das er et kapitel for sig. Hun er uddannet i geografi på universitetet og fik efter endt uddannelse jobbet som vejrvært på Danmarks Radio.

Den smukke indiske kvinde blev herefter headhuntet til TV 2 Nyhederne som vært – dette på trods af hendes manglende journalistiske baggrund. Det eksotiske look var rigeligt for de savlende mandlige chefer på TV 2 Nyhederne.

I dag arbejder Divya Das i nogle af mediebranchens mest eftertragtede stillinger. Som profileret studievært på en af de mest sete nyhedsudsendelser i landet, og hun har været udsendt og bosiddende i London.

Godt gået af den eksotiske geografi-uddannede kvinde på 42 somre.

Pakistan er også repræsenteret i den ikke-vestlige del af mediebranchen. Pakistanske Rushy Rashid, Simi Jan og Philip Khokhar har alle været aflønnet af licenspengene.

Sluttelig er der den kendte TV 2-vært og Vild med dans-deltager Christopher Læssø, der har rødder i det vestafrikanske land Mali.

TV 2’s Christopher Læssø har haft en opvækst i en dansk indvandrerghetto – inklusiv medfølgende kriminalitet samt en tur i detentionen.

Christopher Læssø var en af de sørgende, der lagde blomster ved det sted, hvor Islamisk Stat-terroristen Omar El-Hussein udåndede i Københavns Nordvestkvarter.

Christopher Læssø viste IS-terroristen den sidste ære få timer efter, at han havde likvideret sine to danske ofre.

Kan det blive mere multikulturelt i mediebranchen?

Se også
Alternativet ‘s valgkamp: Over 1000 muslimer til hemmeligt islamisk vælgermøde

ANNONSE