Kopierede/fra hoften

Det emmer af multikultur hos Danmarks Radios licensbetalte journalister.

Nu tager DR’s nyhedsjournalist Amal Guerdali bladet fra munden og forklarer, at hun til tider er særlig ‘kritisk’ over for den etnisk danske befolkning. Det sker specielt, når hun er sammen med andre indvandrere.

“Hvis jeg sidder med en indvandrer, der er kritisk over for danskere, så gør jeg det samme,” siger Amal Guerdali.

Den 35-årige journalist, der har rødder i det muslimske land Marokko, arbejder til daglig på Danmarks Radios regionalstation i Nordjylland.

DR’s Amal Guerdali fortæller, at når hun møder racisme i sit job, så slår det hende helt ud. Men heldigvis bliver den racisme, som Amal Guerdali oplever, opvejet af, at man har et forspring i mediebranchen i Danmark, når man er indvandrer:

“I mediebranchen er det jo meget efterspurgt at have en anden etnisk baggrund,” fortæller Amal Guerdali.

DR-journalisten fortæller, at man udvælger journalister i mediebranchen efter deres etnicitet og hudfarve – og ikke deres eventuelle kvalifikationer. Den type udvælgelse ville man betegne som racistisk, hvis den altså ikke favoriserede muslimer.

ANNONSE

Amal Guerdali er ikke den eneste ikke-etnisk danske journalist, der har fået et forspring i DR på grund af sin hudfarve og religiøse baggrund.

Kendte tv-folk som libaneseren Abdel Aziz Mahmoud, tyrkiske Erkan Özden, indiske Ulla Essendrop – samt Ulla Essendrop og Simi Jan, der begge har rødder i Pakistan – har alle arbejdet som journalister i Danmarks Radio.

Og dette er kun toppen af det multikulturelle isbjerg hos Danmarks Radio, der vægter hudfarve og religiøs baggrund højere end faglige kvalifikationer.

Se også TV 2: Muslimsk studievært er enig med tre muslimske gæster

ANNONSE