Nyt

 

Henrik Hansen skriver på sin Facebookprofil:

“I Sermersooq Kommune, som er kommunen for Nuuk, Paamiut, Østkysten – først og fremmest Tasiilaq (Ammassalik) og nogen små bygder, har man haft en elektronisk afstemning om Hans Egede statuen i Nuuk. Skulle den blive stående, eller skulle den flyttes væk?

Afstemningen sluttede i går 23.59 grønlandsk tid. 921 stemte for, at den skal blive stående, og 600 stemte for, at den skulle flyttes. Der bor 22.738 indbyggere i Sermersooq Kommune. Så stemmeprocenten har været langt under 10 procent.

Der var et borgermøde i Nuuk i forgårs, hvor der kom 60 mennesker, som dog diskuterede i rigtig mange timer. Men hvad kan vi lære af dette?

Selvom emnet har fyldt godt i de grønlandske medier (og de danske også) i pæn lang tid, så er det et et lille mindretal, der kan hidse sig så meget op over den slags symbolpolitik, at de gider at tage stilling til det.

ANNONSE

Og det er et endnu mindre mindretal, som mener, at Grønland kunne vinde noget som helst ved at flytte historiske statuer. Vigtigere er kultur og kunst så heller ikke. Man går formentlig mere op i om, man kan fange nogen hellefisk, og hvad man kan få for dem.

Det er jo politikerne, som i sidste ende tager beslutningen om, statuen skal blive stående. Men det bliver svært at løfte ideen om, at den skal væk og ind på et museum nu. Men den slags diskussioner er da underholdende, det er de.”

Se også
Eskimovej på Læsø … hvor længe endnu?

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige