Nyt

Indenrigsminister Christopher Castaner sender forstærkninger til Dijon efter at tjetjenere og arabere siden fredag har ligget i åben konflikt. Skrigende unge mænd løber rundt med våben og der er generelt kaos og lovløshed.

Borgmesteren siger han aldrig har oplevet magen til og er glad for assistance fra Paris.

Francois Rebsamen, Borgmesteren i Dijon, sagde: ‘Hvad der er sket, er hidtil uset og uacceptabelt.’

Almindelige mennesker er dødskræmte. Unge mænd vifter rundt med Kalasjnikover.

‘Våben inklusive Kalashnikovs, økser og baseball-køller bliver båret åbent på gaderne, og skarp ammunition affyres. Folk er dødsens bange. ‘

Seks personer er skadet, en alvorligt, men der er ikke foretaget arrestationer. Når man ser alle våbnene forstår man hvorfor. Politiet er bange for at våbnene skal rettes mod dem.

Det hele begyndte da en 16 år gammel tjetjensk dreng blev angrebet af en arabisk narkohandler. Tjetjenerne organiserede sig og ville finde de skyldige og tage hævn. Araberne ville ikke blive kørt over ende og samlede sig på sin side. Det er særlig algeriere som står mod tjetjenere.

ANNONSE

Foreløbig er ikke nogen kommet alvorlig til skade. Men folk hidser hinanden op og ting kan hurtigt komme ud af kontrol.

I et angreb gik 50 mandlige tjetjenere ind i en ejendom i bydelen Gresilles i Dijon lørdag, hvor en mand, der ejer et pizzeria, blev hårdt såret af skud.

Det strømmer til med tjetjenere fra hele Frankrig. Det er som forberedelse til et slag.

Situationen kan hurtigt komme ud af kontrol. Hvis den ikke allerede er det.

Dette er hvad samfundskommentatorer har advaret mod i lang tid. Mange franske byer har de samme enklaver af utålmodige, hidsige, unge mænd som lever af kriminalitet og offentlige ydelser.

Sverige er på vej mod samme tilstand.

Det vrimler med Instagram-film af unge mænd med våben. Men medierne nøler med at vise dem. De er bange for at folk skal fatte at situationen er meget værre end de bliver fortalt.

France sends the army into Dijon as city is turned into a war zone by assault rifle-toting Chechen gangs mounting revenge attacks on Arab gangsters for beating of 16-year-old

ANNONSE