Nyt

Abdul Hadi er bange – og skuffet over at politiet ikke tog volden og truslerne mod ham og hans familie med større alvor allerede fredag, da banden angreb både hans nevøer og pizzeriaet. 

CARL BERNER, OSLO: Mindst seks unge, maskerede mænd stormede ind i pizzeriaet og slog løs på inventaret med en hammer. En ansat havnede på skadestuen med et sår i panden.

Indehaver af Favorit Pizza på Carl Berners Plads i Oslo, Abdul Hadi, står midt i kaosset som for et par timer siden var et pizzeria.

– Jeg er bange. Hvis ikke politiet tager det alvorligt nu, hvad kan jeg da så gøre?

Nu ligger der store mængder knust glas på gulvet, som også flyder af sodavand og sodavandsflasker. Et køleskab er væltet. Salatdisken er fuld af glas. Der er mærker efter slag i disken.

Abdul Hadi var i fuld gang med at rydde op i kaosset da Document ankom til pizzeriaet.

I salatdisken er der næsten mere glas end salat.

Hadis pizzeria blev angrebet også fredag, fortæller han til Document, via sin bror. Da slog de hul i den store rude ud mod Carl Berners Plads. De kom også ind og slog med en sten mod salatdisken, men denne gang holdt glasset.

ANNONSE

Ifølge Abdul blev den ansatte slået med hammeren, men understreger at han ikke selv var øjenvidne. Han var ikke på job da mændene angreb. Ifølge politiet blev manden skadet af glas.

Vinduet mod gaden blev knust fredag af samme bande, siger Abdul Hadi.

Men fredag skete der noget værre. Abdul Hadi var på vej hjem med flere nevøer som skulle overnatte hjemme hos Hadi-familien. Gutterne steg ud af bilen mens Hadi parkerede. Da dukker pludselig to mænd op og slår to af nevøerne, to drenge på tolv og tretten år. De forsvinder før Hadi kommer til. Hadi mener mændene troede at børnene var hans.

– Hvordan reagerede gutterne?

– De blev bange. De turde ikke gå i skole i dag.

Han er bange selv også – og skuffet over politiets reaktion.

– De tog det ikke alvorligt, det som skete fredag. Jeg håber de forstår det nu.

Afpresning er et kendt fænomen i Oslo, siger Abdul Hadi og broren.

– Man hører at det sker forskellige steder. Men de fleste betaler vel, for så sker der ikke noget.

Abdul nægtede at betale. Og at noget skete, er helt tydeligt.

Hadi og en kammerat løfter et køleskab som blev væltet af banden.

Jager mørkhudede mænd

Politiet i Oslo jagter mandag aften med flere patruljer og hunde det de mener, er seks unge mænd.

– Vi fik flere telefonopkald klokken 20.30 om at seks unge mænd var gået til angreb på pizzarestauranten. De blev sidst set løbende fra stedet, fortæller operationsleder Tor Gulbrandsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

En hypotese politiet arbejder efter er at ejeren af restauranten er “i en konflikt med nogen”, ifølge NTB.

– Ifølge vidner er de mørkhudet, men de var maskeret med tørklæde foran ansigtet, så vidnebeskrivelserne er sparsomme, siger operationslederen.

Politiet arbejder med at indhente billeder fra kameraer på stedet og i nærheden af restauranten.

I maj blev der skudt mod en Kiwi-butik på Stovner: Skud affyret med automatvåben på Stovner i Oslo. Det er ikke kendt om dette havde sammenhæng med afpresning.

 

 

 

 

ANNONSE