Tavle

Illegale migranter, der strømmer ind i Europa, bliver ofte omtalt som “flygtninge” i nyhederne. Men det er et faktum, at mange af dem er økonomiske migranter, som ikke flygter fra krig.

Næsten halvdelen af ​​alle illegale immigranter til EU sidste år var borgere fra afrikanske nationer syd for Sahara, hvor der ikke er krig. Dette rapporterer Remix-nyheder.

I en rapport skrev EU’s grænseagentur Frontex, at det havde registreret en “mærkbar stigning i afrikanske migranter, især fra Vestafrika, som nu repræsenterer næsten halvdelen (47 procent) af alle opdagede migranter”.

Ulovlige grænsepassager til EU steg i 2023 med 17 procent sammenlignet med året før, med 380.000 registrerede tilfælde. Dette er et konservativt skøn, der ikke tager højde for de mange migranter, der undgik myndighederne for at komme ind i Europa.

ANNONSE

Tallet er det højeste siden den store migrationsbølge i 2015-2016 og fortsætter den stigende tendens i registrerede tilfælde de seneste tre år.

De lande, der eksporterede flest illegale migranter, var Syrien, Guinea og Afghanistan, som stod for 37 procent af alle irregulære grænseovergange.

Den mest brugte migrationsrute sidste år var den centrale middelhavskorridor fra Nordafrika til Italien, ofte via øer som Lampedusa. I alt 157.479 migranter blev registreret som påbegyndt denne rejse, en stigning på 49 procent fra 2022.

Den vestafrikanske migrationsrute – hvor migranter normalt går fra det muslimske Senegal til det spanske De Kanariske Øer – oplevede en stigning på 161 procent. 40.403 illegale migranter fra Afrika landede på øgruppen i 2023. Det var en ny rekord for De Kanariske Øer.

Frontex bemærkede også, at antallet af illegale immigranter, der hævdede at være “uledsagede mindreårige”, var steget med 28 procent sammenlignet med året før. De tegnede sig for mere end 20.000 påståede mindreårige i 2023.

Ruten på det vestlige Balkan til Ungarn oplevede mindre trafik sidste år med et fald på 31 procent. Der blev dog stadig registreret 99.068 migranter, der brugte denne rute til at krydse EU’s ydre grænse.

“De tal, der præsenteres i dag, viser de eskalerende udfordringer, vi står over for i forvaltningen af ​​EU’s ydre grænser”, siger Frontex-chef Hans Leijtens.

Leijtens, der er ansvarlig for kontrollen af ​​EU’s ydre grænse, hævder samtidig, at “Intet kan forhindre folk i at krydse en grænse, ingen mur, intet hegn, intet hav, ingen flod”.

Den svenske socialdemokrat og tidligere kommunist Ylva Johansson, som nu er ansvarlig for intern sikkerhed i EU, hævder, at europæerne “vil sulte” uden migranter fra lande som Senegal.

Grensekontroll kan umulig lykkes, sier sjefen for EUs grensebyrå

EU-topp hevder at europeere vil «sulte» uten migranter

Køb Jean Raspails roman “The Camp of the Saints” her! Du kan også købe den som -bog her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag