Nyt

Afspærringerne er overtaget af BLM-aktivister, som nu kontrollerer hvem der kommer ind og går ud af “deres” territorium. Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix

Black Lives Matter- og Antifa-aktivister har okkuperet et område i centrum af Seattle og erklæret det for “befriet” område. De bærer våben og har oprettet afspærringer.

Da den Demokratiske guvernør Jay Inslee fik spørgsmål om, hvad han ville gøre ved situationen, svarede han at ikke havde overblik over den.

Trump siger de Demokratiske myndigheder må handle straks, ellers vil han gøre det.

”Den ekstreme venstre guvernør @JayInslee og borgmesteren i Seattle bliver bespottet og kørt rundt med på et niveau, som vores fantastiske land aldrig har set før,” twittede Trump. “Tag din by tilbage NU. Hvis du ikke gør det, gør jeg det. Dette er ikke en leg. Disse lede anarkister skal stoppes (sic) ØJEBLIKKELIGT. HANDL HURTIGT!”

Det var tirsdag aften at hundredvis af aktivister stormede rådhuset og okkuperede en politistation. De forlanger at borgmester Durkan, Demokrat, går af hvis han ikke går med til at droppe politibevillingen.

Hundredvis af demonstranter stormede Seattles rådhus Seattle tirsdag aften for at kræve Durkans fratræden, kun få dage efter besættelsen af en seksbygningers zone i centrum af byen, der inkluderer et lukket politiområde. Demonstranterne forblev fredelige uden rapporter om vold eller kvæstelser, men forsøger at presse Durkan til at fratræde, hvis hun nægter at trække sig fra byens politiafdeling.

– Antifa har erklæret Seattle som sin hovedstad

Kongresrepræsentant Matt Gaetz (Fl-R) siger, at Antifa i praksis har erklæret Seattle som sin hovedstad og udråbt den til en “politifri zone”.

Medlem af Retsudvalget i Repræsentanternes Hus, Matt Gaetz, Matt Gaetz, R-Fla. sagde til “Hannity” onsdag, at “Antifa  nu har erklæret Seattle deres hovedstad”, efter at demonstranterne erklærede et kvarter med seks blokke omkring distriktet for en “Cop Free Zone.”

ANNONSE

Aktivisterne kalder deres nye “republik” for CHAZ, Capitol Hill Autonomous Zone. Det minder om kommunistiske revolutioner.

The Seattle Times reported  onsdag, at området i Capitol Hill-delen af byen er blevet navngivet CHAZ, og at det er “forbudt for uniformeret politi.” Avisen rapporterede, at den nærliggende politistation, der blev skoddet til under protesterne, tirsdag fik et nyt skilt på, hvor det hedder: “DETTE OMRÅDE ER NU SEATTLE FOLKS EJENDOM.”

Tilspidsningen i Seattle kan være et varsel om de problemer, Demokraterne sejler ind i. Biden får nu spørgsmål om hvordan han vil stille sig til “defund the police”-kravet. Han svarer “hverken-eller”:

”Well, jeg tror, at der er mange ændringer, de kan gennemføre, punktum, uden at skulle nedlægge politiet fuldt ud,” sagde Biden. Han fortsatte, ”Jeg synes ikke, at politiet skal fjernes. Men jeg mener, at der bør stilles krav til dem, hvor afdelingerne skal tvinges til at gennemføre betydelige reformer. “

Dette er ikke et svar aktivisterne er tilfreds med. Hvad med vælgerne?

Der er ingen tvivl om hvad Trump vil satse på: Law and order.

Trump blasts ‘radical left’ Dems in Seattle, says ‘domestic terrorists’ take hold of city

ANNONSE