Kopierede/fra hoften

BLM DK-forkvinde Bwalya Sørensen til antifa-demonstration, København, 12. oktober 2019

“… mange af dem er reelt trænede ballademagere”, skriver Berlingskes Kristian Mouritzen om Antifa-bevægelsen, og fortæller om dengang i 2015, da han blev slået ned og fik stjålet sin Iphone af Antifa i Baltimore. Egentligt en sober artikel, men hvorfor ikke gå tæt på den yderste venstrefløj herhjemme, og skrive om Antifascistisk Aktion og Black Lives Matter Danmark. Fra Berlingske.dk – Antifascister med kort lunte fyrer op under opgør i USAs gader.

“Antifa-bevægelsen har ingen medlemmer. Det er en bevægelse, der samles ved store protestdemonstrationer, og virkeligheden er rå og skræmmende. Det drejer sig om maksimal vold for at knuse modstandere.

Tilhængerne af bevægelsen kommer fra alle USAs samfundslag. Det er heller ikke på hudfarven, at man genkender de personer, der ud af det blå dukker op ved fredelige demonstrationer i USA, og sikrer, at protestmarcher udvikler sig til en voldelig konfrontation med politiet. Det er sorte, hvide og af og til også asiater. …

… mange af Antifa-tilhængerne ejer ikke den berømte bremseklods, der normalt udløses blandt mennesker for at forhindre en situation i at udvikle sig til en blodig konfrontation. …

Spørger man Antifa-tilhængerne selv, er de ikke voldelige, men deres taktik er at forhindre ‘fascister’, ‘racister’ og ekstreme højre-fløjsfolk i at tale ved demonstrationer. Deres definition af disse begreber er vide, og ofte forsøger de at fremprovokere konfrontationer med politiet – også i et samarbejde med organisationen Black Lives Matter.”

ANNONSE