Nyt

Hvide er underordnet de sorte i Black Live Matter. Fra toget gennem København. Foto: youtube

Anti-racisme dækker stort set altid over anti-hvid, men det er alligevel vildt nok at ‘Black lives matter Danmark’ er så åben omkring sit racistiske udgangspunkt. Fra 180 Grader.

“… på trods af, at Black Lives Matter officielt kæmper mod racisme, har organisationen særlige regler, som folk, der er hvide i huden, skal rette ind efter under demonstrationerne.

Reglerne, som Black Lives Matter kalder for ‘Protest Etiquette for White Folks’, diktererer blandt andet, at hvide mennesker ikke må råbe med på alle kampråb, at de ikke må sige fra over for eventuel voldelig adfærd, og at de ikke må tale med pressen. …

I en af særreglerne, der bærer overskriften “Allies to the front” opfordrer afsenderen til, at vide mennesker danner et menneskeligt skjold, der kan beskytte sorte mod politi og eventuelle “alt-right creeps”.

Black lives matter Danmark’, Instagram Stories, 7. juni 2020

Samtidig opfordres der til, at hvide ikke bruger deres telefon og at man som hvid f.eks. også afholder sig fra at lave opslag på sociale medier fra demonstrationen.”

Stop saying things need to be peaceful and calm for you to get involved. … you are there in solidarity not to run the show. It is not our lives on the line everyday. We are not the oppressed. Which means we need to let the folks who are, tell us what they need and how they want to get free. No dictating how liberation will be achieved no policing how people protect or how mad they are or what tactics they choose to employ.” (‘Black lives matter Danmark’)

ANNONSE