Kopierede/fra hoften

Leipziger Strasse, Øst-Berlin 1975

Enhedslistens Teknik- og Miljøborgmester er i vælten i disse dage, fordi hun på vegne af København har givet tilladelse til udledning af ‘290.000 kubikmeter urenset spildevand i Øresund’. Ikke en større sag, med mindre man dyrker utopiske idealer, og betragter en tilfældig svensk teenagepige som moralsk overdommer.

Ninna Hedager Olsens modstand mod altaner i hovedstaden er værd at gengive her. Fra Berlingske – Borgmester ønsker strammere altanregler: ‘For os handler det først og fremmest om lighed’.

“Teknik- og Miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen (EL), er blandt dem, der gerne ser færre og mindre altaner i hovedstaden. …

‘Der er ikke nogen tvivl om, at der københavnere, som synes, det er dejligt, at de har fået en altan, men jeg er bekymret for, hvad det gør ved boligpriserne. I forvejen er der pres på boligpriserne, og det kan jo være med til at fordyre boligmassen, at så mange flere lejligheder får altaner,’ siger Ninna Hedeager Olsen. …

Hvis alle skal have ret til en fed altan, der er så stor som muligt, kan det forringe livskvaliteten for dem, der bor nedenunder, og som ikke har råd til en altan. …,’ siger Ninna Hedeager Olsen. …

‘For os handler det først og fremmest om lighed og økonomi – at der er københavnere, som får forringet deres livskvalitet, fordi andre får en altan, samtidig med at altaner kan være med til at fordyre boligmassen. …,’ siger hun. …

‘Der er altaner i stort set alt nybyggeri, så man kan jo få en altan, hvis man vil betale for det. Jeg synes, det er vigtigt, at vi har en boligmasse, som er god, men alle bygninger behøver ikke blive luksus. Der skal også være noget til helt almindelige mennesker, som bare gerne vil have råd til at bo i byen.’”

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria