Kommentar

Jacob Nybroe, chefredaktør Jyllands-Posten. Foto: JP

Den Dybe Stat i USA – bestående af dybt korrupte embedsmænd i de hemmelige tjenester, ledende politikere i Det Demokratiske Parti og medløbende medier/journalister – har med de nyligt frigivne, afslørende dokumenter fået et slag i hjertekulen. De bekræfter den opfattelse, som velorienterede mennesker længe har haft – at Obama-administrationens ledende embedsmænd var bundrådne. 

De var dybt involveret i skjulte bestræbelser på at sabotere valget af Trump til præsident. Nu vælter skeletterne ud af de hidtil lukkede skabe, og de spræller svedende i nettet. Man må håbe, at der bliver rejst tiltale mod de værste af slynglerne – James Comey, Brennan, James Clapper, Peter Strzok, Liza Page – og at de forfulgte – Carter Page, George Papadopoulos og general Flynn – får erstatning for de forbrydelser, der er begået imod dem.

Hvis man ikke skaffer sig oplysninger fra kritiske amerikanske publikationer og medier inkl. Fox News, forstår man ikke noget af ovenstående, for danske medier og deres kommentatorer har lydigt efterplapret de amerikanske løgnemedier og fortiet de talrige vidnesbyrd om den omfattende råddenskab. De står nu tilbage med skammen, men da de er skamløse, skal vi ikke forvente nogen selvransagelse. 

ANNONSE

Foreløbig er de stort set tavse. Normalt er intet for småt til at berette, hvis det passer ind i fortællingen om Trump som en utilregnelig landsforræder, der skal afsættes. Nu er der gået adskillige døgn efter offentliggørelsen af talrige dokumenter, der afslører det omfattende komplot mod præsidenten – og ikke ét ord herom i danske medier!

Politiken følger fortsat de amerikanske løgnemedier og vender tingene helt på hovedet, DR, Berlingske og JP gør det samme. Læserne får at vide, at Trump misbruger retssystemet i politisk øjemed, selv om det hinsides enhver tvivl er dokumenteret, at det er Trumps modstandere, der har misbrugt retssystemet og de hemmelige tjenester til at uskadeliggøre præsidenten. 

De har intet forstået – eller vil intet forstå – og bringer uden kommentarer Ritzaus pinligt uvidende desinformation om, at Trumps sikkerhedsrådgiver, general Flynn (der netop er blevet renset for konstruerede anklager) blev sigtet SOM FØLGE AF den særlige anklager Robert Muellers undersøgelse af Trumps påståede sammensværgelse med Putin. Det forholder sig omvendt. FBIs bagholdsangreb på Flynn BLEV BRUGT til at få Mueller og hans kumpaner på banen for at fælde Trump.

Man tror, at det er løgn, men så ringe er niveauet. 

 

 

Bent Jensen er professor emeritus i historie

ANNONSE