Kommentar

Korridormennesket John Bolton (f. 1948)
Tidligere sikkerhedsrådgiver for præsident Donald Trump, John Bolton, afslører i en bog fortrolige oplysninger. Han nægtede i sin tid at vidne i en Kongres-høring, hvor han ville være blevet krydsforhørt. Han har også nægtet at følge den normale procedure, når tidligere embedsmænd skriver erindringer. En dommer har sagt, at han formentlig begår en strafbar handling. Den slags petitesser spiller ingen rolle i dagens USA. De venstreorienterede medier jubler, for Bolton ytrer sig meget kritisk om Trump. Og danske medier trasker som altid lydigt i deres fodspor.

Men hvem er denne Bolton, som nu hæves til skyerne som meget indsigtsfuld, egentlig? Bolton tilhører den gruppe Washington-eksperter, som tjener styrtende med penge ved at skrive artikler, holde taler og løbe rundt i korridorerne for at opfordre politikere og embedsmænd til at indsætte USA’s militær for at indføre demokrati i alle mulige og umulige stater. Bolton opfordrede kraftigt til militær intervention i Afghanistan, Irak, Syrien og Libyen. Målet var ”regimeforandring” og ”demokrati”. Vi kender resultatet.

Socialistisk Folkepartis formand, Villy Søvndahl, var på Boltons krigsparti. Efter at Libyen med dansk militær bistand var blevet bombet sønder og sammen, fløj den danske statsmand til Libyen og udtalte de berømmelige ord: – Man kan ligefrem lugte demokratiet! Søvndahl forvekslede krudtrøg og ligstank med demokrati. (Jeg har i øvrigt altid ment, at der var noget galt med hans næse.)

ANNONSE

Men alle disse krige var ikke nok for Bolton. Han og hans meningsfæller i Washington ville også sætte militæret ind mod Iran og Venezuela. Bolton og hans krigsparti er skyld i megen meningsløs død og ødelæggelse, herunder også unge amerikanske soldaters død. Det hører med til billedet af den tapre kriger, at han kneb udenom, da han som ung skulle have været soldat i Vietnam-krigen. Det ville have været ”meningsløst”, har han udtalt. ”Stå aldrig til søs, lad de andre stå, og du får massevis af kors og bånd og stjerner på!”

Soldaten Michael Flynn (f. 1958)
Trumps første sikkerhedsrådgiver var generalløjtnant Michael Flynn. Det tog kun Den Dybe Stat 22 dage at fælde ham på en falsk anklage om, at han havde løjet om sine samtaler med Ruslands ambassadør Swergej Kisjljak. Det Demokratiske Parti og dets medier jublede over ”afsløringen” og ”vanæringen” af Flynn. Det samme gjorde danske medier naturligvis. FBIs beskidte numre er for længst dokumenteret, og general Flynn er renset for enhver mistanke. At betragte Flynn som russisk agent var lige så afsindig som påstanden om præsident som købt og betalt af Kreml. Har danske medier over hovedet orienteret herom?

Hvem er general Flynn, og hvorfor skulle han uskadeliggøres? Flynn er en kontroversiel, men højt dekoreret officer. Han har mange års aktiv tjeneste i bl.a. Afghanistan og Irak og var 2012-2014 chef for USA’s militære efterretningstjeneste, men blev tvunget væk af Obama-administrationen, bl.a. fordi han var kritisk over for det militære establishment. Han har åbent omtalt islam som en trussel og frygten for islam som rationel. Han advarede om, at oprørerne mod Assad-regimet i Syrien ikke bestod af lutter demokrater, men at islamiske kræfter spillede en hovedrolle. Det er naturligvis ikke faldet i god jord hos Obama-folkenes politisk korrekte synspunkter.

For nylig har Israels statsminister Benjamin Netanjahu fortalt, at Putin hjalp Israel med at undgå en fordømmelse i FN´s Sikkerhedsråd, som Obama og hans udenrigsminister John Kerry og sikkerhedsrådgiver Susan Rice ikke ville forhindre med et veto. Flynn blev orienteret herom af den russiske ambassadør Kisjljak. I det hele taget havde Flynn kendskab til mange ting, som var ubehagelige for Obama og hans håndgangne mænd og kvinder.

ANNONSE