Kommentar

Nye dokumenter viser at Obama og Biden sammen med FBI-chef Comey og fungerende justitsminister Sally Yates, diskuterede hvordan de skulle få løkken om halsen på den tiltrædende nationale sikkerhedsrådgiver, Mike Flynn.

Nyligt offentliggjorte notater Newly released notes bekræfter præsident Barack Obamas nøglerolle i overvågnings- og lækageoperationen mod Michael Flynn, den tiltrædende Trump-administrations nationale sikkerhedsrådgiver. De håndskrevne noter, der først blev afsløret i en føderal domstolsarkivering, der blev foretaget af Department of Justice tirsdag, viser, at præsident Obama selv personligt gav instruks til den tidligere FBI-direktør James Comey og den tidligere viceadvokat, generaladvokat Sally Yates, om at undersøge Flynn for at have regelmæssige telefonsamtaler med en Russisk modpart.

Biden kom lørdag med et voldsomt angreb på Trump og sagde, hele hans præsidentperiode havde været en eneste lang gave til Putin. Baggrunden var afsløringer i The New York Times om at den russiske militære e-tjeneste, GRU, havde betalt Taliban for at angribe amerikanere i Afghanistan. Trump sagde det var ukendt for ham.

En anden som rørte på sig var tidligere sikkerhedsrådgiver John R. Bolton som siger til CNN at Trump ikke har forbindelse til virkeligheden, kun til sig selv.

For omverdenen lyder det voldsomt. Men lækager for at kompromittere præsidenten er blevet dagligdags, specielt fra aviser som New York Times. Avisen er blevet en kolportør af historier som blander fakta og fiktion. Journalisterne er blevet budbringere for anonyme embedsmænd som vil fælde præsidenten.

ANNONSE

Alle ved at Bolton har en høne at plukke med præsidenten og gerne vil sælge bøger.

Obamagate

Anti-Trump-medierne gengiver ikke afsløringerne om Flynn. Men der er efterhånden en skov af medier som er kritiske overfor Obamas magtmisbrug. Dokumenter er dokumenter og historien bag er ikke flatterende for Obama.

Det var dommeren i sagen mod Flynn, Emmett Sullivan, som personlig gav ordre om at Flynns advokat ikke måtte få de dokumenter at se, som beviste at hendes klient var offer for et justitsmord.

De håndskrevne notater fra Strzok, som var inkluderet i en retlig arkivering fra Justitsministeriet, blev indleveret under segl ved ordre fra Emmett Sullivan, dommeren, der fører tilsyn med Flyns straffesag. Dommeren har beordret, at dokumenterne skal være hemmeligstemplet og har ikke givet nogen antydning af, at han nogensinde vil tillade, at alt bevismateriale, der er indgivet af DOJ, offentliggøres. Da DOJ gik over til at ville afvise anklager mod Flynn, nægtede Sullivan at imødekomme deres anmodning og udpegede i stedet en skyggeanklager til at rette skytset mod Flynn på Sullivans vegne.

Dette er betegnende for polariseringen og Obama-leirens had mod Trump. De nøler ikke med at bruge retsvæsenet mod Trumps medarbejdere.

Det handler om at redde Obamas ære. Hvis det kan dokumenteres at Obama og Biden personlig trak i trådene for at fælde Flynn og sætte historien om Trump og Putin i omløb, kan det blive vanskelig for Biden at bevare facaden.

De håndskrevne notater handwritten notes fra den fyrede tidligere FBI-agent Peter Strzok ser ud til at beskrive et møde mellem Obama, vicepræsident Joe Biden, Comey, Yates og den daværende nationale sikkerhedsrådgiver Susan Rice i det Ovale Kontor, den 5. januar 2017. Mødet og dets emne blev bekræftet i en bizar e-mail, Rice skrev til sig selv på indsættelsesdagen.

Det var på dette møde, som blev bekræftet med vidnesbyrd fra Comey og Yates, at Obama gav instruks til centrale embedsmænd, der fik til opgave at beskytte hans administrations anvendelse af en hemmeligt finansieret Clinton-kampagneresearch, som påstod at Trump var involveret i et forræderisk komplot for at samarbejde med Rusland, fra at blive opdaget eller stoppet af den tiltrædende administration.

Obama og Bidens bestræbelser havde to formål: at skjule at hans administration havde benyttet sig af materiale som var betalt for af Hillary og som de nu skulle bruge igen for at bringe Trump ud af ligevægt, og sætte Russia collusion-storyen i omløb, som skulle køre i flere år fremover. Dens første offer var Mike Flynn.

Både specialagent Strzok og Comey var enige om at Flynns samtale med den russiske ambassadør var “helt legitim”.

Comeys beskrivelse af, at Flynn-Kislyak-telefonopkaldene synes “legit”, forkortelse for “legitime”, ses også i noterne.

Det brød Obama og Biden sig ikke om.

De nye noter, new notes, der registrerer Comeys forklaring over for Strzok om mødets emne, udgør et endelig bevis for, at Obama selv personligt dirigerede vigtige aspekter af en kriminel efterforskning af sin politiske fjendes topudenrigspolitiske rådgiver.

Jake Tapper fra CNN kommer ikke til at gengive disse notater, ej heller New York Times, Washington Post eller Ritzau. Men dokumentationen er som kemikalier i en tilstoppet kloak: De ætser sig vej nedover til de har nået bunden.

Obama havde slet ikke været hård ved russerne. Han lod dem fortsætte. Først op under jul 2016 udviste han en flok russere. Det overlod en delikat situation til Trump. På toppen af det hele sagde Obama at han ikke ønskede, at Trump- administrationen skulle få al information om Rusland at se. Han ville have, at de skulle operere i blinde.

Yates fortalte det særlige råd, at Obama delte nyheden om Flyns telefonopkald med den russiske ambassadør Sergey Kislyak under mødet den 5. januar. Rice gav yderligere detaljer om involvering fra Obama. ”Præsident Obama sagde, at han vil være sikker på, at når vi engagerer os i det tiltrædende team, er vi opmærksomme på at fastslå, om der er nogen grund til, at vi ikke kan dele den information fuldt ud, som vedrører Rusland,” skrev hun i sin e-mail.

”Sørg for, at du ser grundigt på tingene og har sat de rigtige mennesker på det,” citeres Obama for at sige.

Obama og Biden var erfarne/durkdrevne efter otte år i Det Hvide Hus. De kunne alle tricksene. Hillary var heller ikke tabt bag en vogn.

Biden foreslog at bruge Logan Act mod Flynn, selv om loven aldrig har været brugt mod nogen.

De havde ingen respekt for Trump og hans folk. Eller som James Comey pralede af i en offentlig optræden: -Vi vidste det var kaotisk i den første tid i Det Hvide Hus, derfor sendte vi to agenter over for at interviewe Flynn, og han sagde ja med det samme, selv om proceduren tilsagde at man skulle gå tjenestevejen, dvs. gennem den juridiske afdeling.

Dette interviewet, som fandt sted 24. januar, blev begrundelsen for at fælde Flynn og anklage ham for at lyve.

Da havde Comey allerede chokeret Trump ved at tage ham til side i Trump Tower, efter at Trump var blevet briefet af efterretningscheferne om at det var russerne, der havde påvirket valget, for at fortælle ham at russerne sad på noget materiale, som viste ham i seng med to prostituerede på Ritz Hotel Moskva. De tissede i sengen som Obama havde ligget i.

Trump må have en stærk psyke, da den ikke knækkede af denne kampagne, som kom fra alle kanter.

Det Obama og Biden foretog sig 5. januar 2017 dannede optakten til det som skulle følge: Udnævnelsen af Bob Mueller som specialefterforsker og to års vedvarende heksejagt.

Trump var omgivet af fjender hvor end han vendte sig hen. Det er et under at han i det hele taget overlevede og klarede at få gjort noget som helst andet end at forsvare sig.

Nu cirkler gribbene rundt om ham og håber coronaen, BLM og Antifa kan knække nakken på ham en gang for alle.

Problemet for anti-Trump-lejren er at de har vist hvem de er og hvordan de opererer lidt for tydeligt. Lidt for mange amerikanere har forstået: Det er dem Obama angreb. Det er selve demokratiet de forsøgte at sætte ud af spil.

ANNONSE