Nyt

Trump på sin daglige pressebriefing 8. april. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

En måling fra meningsinstituttet Harris viser, at 77 procent af amerikanerne støtter Trumps opgør med Kina, når det gælder kommunistregimets håndtering af epidemien.

A survey from Harris Poll on Wednesday shows that 77 percent of Americans nationally blame the Chinese Communist Party (CCP) for the spread of the virus.

Selv blandt Demokrater og uafhængige er der solidt flertal for Trumps linje.

The belief was echoed across the political spectrum (pdf), with 67 percent of Democrats, 75 percent of independents, and 90 percent of Republicans attributing the CCP virus to the Chinese regime.

400.000 amerikanere er smittet af covid-19 og 13.000 er døde indtil nu.

Striden om WHO må ses på baggrund af denne stærke støtte. FN står ikke højt i kurs hos amerikanere flest og en myndighed som støtter Kinas håndtering af virusset står skidt. Det er valgår og Trump ved nok, at han har medvind, når han kritiserer WHO.

Når politikere som Macron eller Merkel kritiserer ham, virker det bare som benzin på bålet. Hans popularitet stiger.

Det, omverdenen bør mærke sig, er, at et flertal af amerikanere vil at amerikanske virksomheder i Kina skal flyttes hjem.

Another 71 percent said Americans companies should pull back from manufacturing their products in China, 69 percent said they believe President Donald Trump should persist in his tough trade stance against the regime, and 54 percent said the CCP needs to pay reparations to other countries due to the pandemic

Kina har undertegnet en international sundhedsaftale som forpligter myndighederne til at melde om trusler mod andre landes liv og helbred. Det gør at Kina folkeretslig kan blive holdt ansvarlig for ikke at have varslet om epidemien, siger professor James Kraska, ved Stockton Center for Folkeret.

James Kraska, chair and Charles H. Stockton Professor of international maritime law in the Stockton Center for International Law at the U.S. Naval War College, told The Epoch Times last month that the CCP will have to bear the responsibility.

“The People’s Republic of China is a treaty party to the International Health Regulations … which almost every country in the world is a party to,” Kraska told the Epoch Times. “And that treaty requires states to be very forthright or forthcoming, to expeditiously share information on a broad category of diseases, including new influenza-like illnesses, such as the coronavirus.”

Beijing havde sine første medicinske eksperter på plads i Wuhan 2. januar, men byen blev ikke sat i karantæne før 22. januar. Selv da kunne den internationale lufttrafik afgå som normalt, selv om byen var isoleret fra omverdenen nationalt. Sådan holdt man virusset begrænset i Kina, men spredte det samtidig til hele verden.

ANNONSE

Der er ikke kommet nogen forklaring fra Beijing og WHO har ikke kritiseret kommunistregimet.

 

Harris Poll: 77 Percent of Americans Blame China for Pandemic

ANNONSE