Kommentar

Det vestlige efterretningssamarbejde, kendt som Five Eyes, har lavet en rapport om pandemien, der konkluderer, at Kina bevidst mørklagde epidemien og ødelagde beviser.

Five Eyes består af efterretningstjenester i USA, Canada, Australien, New Zealand og Storbritannien. De har samlet deres viden i en rapport på femten sider, som den australske avis  Saturday Telegraph har fået fat i.

Et forskningsdokument udarbejdet af den såkaldte “Five Eyes” efterretningsalliance siger, at Kina med vilje skjulte eller ødelagde beviser for coronavirusudbruddet, hvilket førte til tab af titusinder af menneskeliv verden over.

Det 15-siders dokument fra efterretningsbureauerne i USA, Canada, Storbritannien, Australien og New Zealand blev opfanget af den australske avis Telegraph Saturday og oplyser, at Kinas hemmeligholdelse udgjorde et “angreb på international transparens.”

ANNONSE

Det er punktet med “angreb på international transparens”, der er dødbringende for Kinas omdømme i verden: Beijing-regimet kunne have varslet verden, men gjorde det ikke.

Rapporten oplyser, at allerede den 31. december begyndte Kina en systematisk fjernelse af alt materiale på Internettet, der kunne knyttes til SARS-virus.

Specifikt bemærker dokumentet, at Kina fra den 31. december begyndte at censurere nyheder om virussen på søgemaskiner og sociale medier og sletning af udtryk, herunder ”SARS variation”, “Wuhan Seafood market” og “Wuhan Unknown Pneumonia.”

Tre dage senere beordrede Beijings sundhedsministerium enten at ødelægge virusprøverne eller flytte dem til forudbestemte steder. Der blev indført forbud mod offentliggørelse af videnskabelige data om virussen.

Tre dage senere, den 3. januar beordrede Kinas nationale sundhedskommission virusprøverne til enten at blive flyttet til udpegede testfaciliteter eller ødelagt, mens de samtidig udstedte en “ikke-offentliggørelsesordre” relateret til sygdommen.

Der var flere tegn på mørkelægning: Wuhan Health Authority stoppede med at offentliggøre tal om inficerede den 5. januar, og tavsheden skulle vare i to uger. Dette var netop den kritiske periode, hvor virussen spredte sig.

For eksempel stoppede Wuhans kommunale sundhedskommission med at frigive daglige opdateringer om antallet af nye sager og ville ikke genoptage dem i 13 dage.

Sundhedsfagfolk spredte direkte vildledende information; som om situationen var under kontrol.

Den 5. januar, sagde Wang Guanga, en åndedrætsspecialist ved Peking University First Hospital, der havde undersøgt udbruddet, at det var “under kontrol” og stort set var en “mild tilstand.”

Den genetiske kode var afgørende, hvis det internationale samfund skulle finde en medicin mod virussen. Ikke desto mindre lukkede myndighederne et laboratorium i Shanghai, der havde offentliggjort DNA-koden.

To dage senere, den 12. januar blev Shanghai-professorens laboratorium lukket efter at have delt data om virussens genetiske sekvens med omverdenen.

Kina har kun ét laboratorium på det højeste sikkerhedsniveau: niveau 4. Det er instituttet for virologi i Wuhan. Det er delvis finansieret af amerikanske og canadiske universiteter og samarbejder med deres fagfolk. Ikke desto mindre fik instituttet besked om at annullere alt samarbejde.

Den 24. januar stoppede kinesiske embedsmænd fra Wuhan Institute of Virology med at dele virusprøver med et laboratorium på University of Texas.

På toppen af ​​dette benægtede Kina offentligt, at virussen var smitsom mellem mennesker på trods af, at Beijing siden begyndelsen af ​​december har vidst det modsatte.

Det måske mest fordømmende er, at det i dossieret hedder, at kinesiske myndigheder benægtede, at virussen kunne spredes mellem mennesker indtil 20. januar, “på trods af beviser på overførsel mellem mennesker og mennesker allerede fra begyndelsen af ​​december.”

Dette var en aktiv modsigelse af kendt viden om virussen, der gjorde, at covid-19 ramte verden helt uforberedt.

Fordi WHO sagde god for de oplysninger, der kom fra Beijing, ramte kritikken også WHO:

Dokumentet er på samme måde ufordelagtigt for Verdenssundhedsorganisationen (WHO), fordi organisationen erklærede, at den tilføjede den kinesiske linje om overførsel mellem mennesker til trods for, at «Taiwan-embedsmænd rejste bekymring allerede den 31. december, ligesom eksperter i Hong Kong gjorde den 4. januar. ”

Fra fredag ​​aften indeholdt WHO’s officielle Twitter-konto stadig en tweet fra den 14. januar med angivelse af: “Indledende undersøgelser, der er foretaget af de kinesiske myndigheder, har ikke fundet nogen klar dokumentation for overførsel mellem mennesker og mennesker af den nye coronavirus (2019-nCoV) identificeret i Wuhan, China.”

Det faktum, at denne tweet stadig er ude, indikerer, at WHO ikke forstår, hvad der foregår. Verdenssundhedsorganisationen miskrediterer sig selv.

Da det blev klart for myndighederne som i USA, at virussen var en national trussel, udøvede Kina pres på dem om ikke at indføre rejserestriktioner, selvom de selv havde indført dem hjemme.

Dossieret fortsætter med at oplyse, at Beijing havde presset USA [sic], Italien, Indien, Australien, sydøstasiatiske naboer [sic] og andre til ikke at beskytte sig selv gennem rejsebegrænsninger, selv om Kina pålægger alvorlige begrænsninger hjemme. ”

Den 23. januar blev Wuhan sat i karantæne, men kun nationalt. Lufttrafik ud af Wuhan International afgik som før, og 440.000 forlod byen og bragte virussen ud i verden.

Selv i dag udøver Kina fortsat pres for at begrænse kritikken af ​​Kina, og EU spiller med.

Dossieret fortsætter med en uendelig messen af kinesisk forsvar og siger: “Da EU’s diplomater udarbejder en rapport om pandemien, presser Kina med succes Bruxelles til at være tavs om Kinas misinformation.”

Det er ikke særlig smigrende for EU.

Også Australien står over for kriminelle anklager, hvis Canberra fortsætter med at insistere på en efterforskning.

Tilsvarende “Da Australien kræver en uafhængig undersøgelse af pandemien, truer Kina med at afbryde handelen med Australien. Kina har tilsvarende reageret rasende på amerikanske [sic] opfordringer til gennemsigtighed. ”

De allierede i Five Eyes er uenige om, hvor virussen stammer fra. Australien mener, at der er mindre end 5 procent chance for, at det kom fra Institute of Virology. Australierne tror, ​​det kom fra udendørs markeder, med handel af levende dyr. Amerikansk efterretningstjeneste er overbevist om, at det kom fra instituttet.

Fox News´ Bret Baier kunne fortælle den 15. april, baseret på flere efterretningskilder, at de var overbevist om, at der lækker oplysninger fra instituttet.

Så sent som torsdag blev Trump spurgt om dette:

Præsident Trump sagde torsdag, at beviserne antyder, at virussen kom fra et laboratorium, efter at Fox News og andre spurgte, om han vidste om noget, der gav ham sikkerhed for, at udbruddet stammede fra Wuhan Institute of Virology.

“Ja, det har jeg,” svarede han, “Og jeg synes, at Verdenssundhedsorganisationen skal skamme sig, fordi det virker som PR-agentur for Kina.”

Amerikanerne opdagede under et besøg i 2018, at kineserne havde lempet sikkerhedskravene under behandlingen af ​​vira.

Regimet ville vise, at det var lige så meget i stand til at behandle patogener som amerikanerne. Da ulykken var synlig, gik Beijing i selvforsvar. Verden måtte ikke vide, at Kina laver fejl.

Saturday Telegraph kan fortælle, at teknikere fra Wuhan også træner og arbejder på laboratorier i Australien, hvor de testede virussen på flagermus.

Saturday Telegraph rapporterede også, at nøglemedarbejdere fra Wuhan Institute of Virology tidligere har arbejdet eller trænet i australske regeringslaboratorier, hvor de udførte forskning på patogener i levende flagermus som led i et løbende partnerskab med det kinesiske videnskabsakademi.

Men det, der står i rapporten om kinesiske forsøg på at skabe en ikke-hærdbar syntetisk virus, vil sætte fart i spekulationer om, at virussen er menneskeskabt.

Ifølge sagen involverede holdets arbejde på Wuhan-laboratoriet opdagelsen af prøver af coronavirusset i en hule i Yunnan-provinsen og syntesen af et flagermus-afledt coronavirus, der ikke kunne hærdes.

Hvis det viser sig, at virussen er genetisk modificeret, vil Kina have skabt den perfekte storm.

Leaked Western intel dossier reveals how China deceived the world about coronavirus

ANNONSE