Kunstbilde

Ukjent fotograf, sølvgelatinkopi i United States Holocaust Memorial Museum.

Sholem Aleichem (1859-1916), opprinnelig Соломон Наумович Рабинович – Solomon Naumovitsj Rabinovitsj sitter i midterste rad, nummer fire fra venstre.

Han skrev både på russisk, hebraisk og jiddisch, og hans best kjente verker er fortellingene (på jiddisch) om melkemannen Tevje og hans familie, som dannet grunnlaget for Broadway-musicalen Fiddler on the Roof (1964), med musikk av Jerry Bock, sangtekster av Sheldon Harnick, og manuskript av Joseph Stein. I 1971 kom Norman Jewisohns filmatisering, med Chaim Topol i rollen som Tevje. Som kjent var det Lasse Kolstad som personifiserte Tevje i Det norske teatrets oppsetting i 1968, teksten gjendiktet til nynorsk av Hartvig Kiran.

If I were a rich man – med Topol:

ANNONSE

Læs også

Læs også