Kopierede/fra hoften

Pazarkule-grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet, marts 2020; Foto: CNN

Jeg har tidligere blogget om krigsfotograf Jan Grarup, der har fået eget magasin på Radio4, der i reglen omhandler flygtningenes levevilkår set fra et værdipolitisk overdrev på venstrefløjen. Berlingske bragte tidligere på ugen et interview med Grarup, hvor han gik imod Corona-hysteriet, og pointerede, at han gør hvad han plejer uanset officielle udmeldinger. Baggrunden forklarer han i et opfølgende interview med BT – Jan Grarup fastholder kontroversielle corona-udtalelser: ‘Der er andre mennesker, det er mere synd for’.

“Den berejste krigsfotograf vakte både debat, forargelse og vrede, da han mandag i Berlingske fortalte, at han formentlig havde coronavirus, men at han nægter at lægge sit liv om for ikke at smitte nogen. Han synes i stedet, at det er de svage og sårbare, der selv skal tage ansvar og undgå at blive smittet.

… Da B.T. spørger, om det ikke er meget ulig ham at tænke på sig selv i denne situation fremfor de ældre, skrøbelige og sårbare, svarer han:

Vi er ikke skrøbelige og sårbare herhjemme. De er skrøbelige og sårbare i Moria (flygtningelejr på Lesbos, red.). Hvorfor har vi ikke fokus på de hundredetusinde flygtninge, der sidder på grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland? Eller i Iglib (krigshærget provins i Syrien, red.)? Dér kan du snakke om at være svækket,‘ siger han.

‘Hvis 20.000 flygtninge i en lejr lavet til 3.000 bliver smittet med corona og dør, så trækker vi på skuldrene og tænker, at så har vi ét problem mindre. Men når det går galt herhjemme, så kan jeg love dig for, at piben får en anden lyd. Så kommer der hjælpepakker og fællessang.’”

ANNONSE