Nyt

Der var voldsomme angreb på den græske grænse tidligere i år.

I en intern fortrolig rapport udarbejdet af EU’s grænsebureau Frontex om situationen på grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet hedder det, at et stort antal migranter i Tyrkiet om ikke længe kan forventes at bevæge sig imod Grækenland.

Dette skriver Die Welt, som har fået adgang til rapporten.

Årsagen til denne advarsel er, at restriktioner for den frie bevægelighed, der er indført af de tyrkiske myndigheder på grund af coronaepidemien, før eller senere vil blive ophævet i provinser beliggende nær grænsen til Grækenland.

Rapporten oplyser også, at græske myndigheder har sendt 262 politifolk til grænsen fra andre regioner i Grækenland, og at det er planlagt at sende 400 flere.

Græske grænsestyrker har haft forhøjet beredskab ved grænsen til Tyrkiet siden slutningen af ​​februar, da den tyrkiske præsident Erdogan gav frit lejde til migranterne til Europa. I de følgende uger var Grækenland stort set i stand til at forsvare grænsen mod migrationstrykket.

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf