Kopierede/fra hoften

Alt som man troede, at dansk journalistik ikke kunne synke dybere, serverer Berlingske den 25. april en leder, der demonstrerer, at der stadig er et stykke vej ned.

”Europæerne har gode grunde til at håbe på et genvalg til Joe Biden som amerikansk præsident”, sådan begynder lederen. I modsætning til Trump har Biden stået for ”ro og forudsigelighed, og han har genetableret den tætte forbindelse over Atlanten, som er rygraden for Vestens globale styrke og Europas sikkerhed. Man tør ikke tænke på, hvordan krigen i Ukraine ville være forløbet, hvis Trump stadig havde siddet i Det Hvide Hus.”

Der ville imidlertid ikke være noget at tænke på, for krigen ville ikke være brudt ud. Putin valgte at gå til angreb, efter at han havde bemærket den svaghed, som Biden demonstrerede i forbindelse med det vanærende udtog fra Afghanistan.

I samme anledning har Kina forstærket sin imperialistiske politik over for Taiwan, og Nordkorea affyrer atter missiler. Det var de ellers holdt op med, da Trump var præsident. Stadigt flere af USA’s tidligere allierede, bl.a. Brasilien og Saudi-Arabien, er begyndt at orientere sig i retning af Beijing. Det samme er Indien begyndt at gøre. NATO-landet Tyrkiet udsender truende signaler mod Grækenland og stiller territoriale krav, men Berlingske mener tydeligvis, at NATO er i fin form. Iran fortsætter med udviklingen af kernevåben, der bl.a. skal bruges til at udslette Israel. Abraham-aftalerne, som Trump havde fået i stand, og som medførte en afspænding i Mellemøsten og en tilnærmelse mellem flere arabstater og Israel, ligger i ruiner, fordi aftalens parter har mistet tilliden til USA som garant for fred og sikkerhed. Dollarens position som global reservevaluta er truet, efter at Biden på to år har ødelagt den amerikanske økonomi. Og som det allerværste er det sket det, som amerikansk udenrigspolitik for alt i verden ville forhindre, nemlig en økonomisk og militær tilnærmelse mellem Kina og Rusland.

ANNONSE

Men ifølge Berlingske skal europæerne glæde sig over at have fået en imperialistisk Moskva-Beijing akse som nærmeste nabo.

Hvilken vidunderlig ”ro og stabilitet”!

”USA er stadig den frie verdens vigtigste nation,” skriver Berlingske, ”og derfor har vi en interesse i, at amerikanske præsidenter vil tage det på sig at forsvare demokratiske idealer og en regelbaseret verdensorden.”

Ja, det ville være dejligt, og derfor er det sørgeligt, at Joe Bidens regering har sat det hele over styr – og ligeså sørgeligt, at Berlingske ikke har opdaget det.

ANNONSE