Kommentar

I Kastanies, på grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland, har mange tusind mennesker samlet sig i forsøg på at trænge ind i Europa. Den ydre EU- grænse er under pres. Grækenland bruger vandkanoner og tåregas mod migranterne, som råber Allahu Akhbar og vil tvinge sig ind. Migranterne tager alle mulige kneb i brug for at vække sympati hos godhjertede og naive europæere.

Sådan ja, røg fra bålet bør få øjnene til at rende – lidt børnemishandling må der til. Mor skriger «desperat».

Grækeren Christos Averinos, som er bosat i Norge, følger nøje med i hvad, der sker på grænsen til Grækenland. Han lagde en melding op på Facebook om hvordan NRK bliver snydt af «grædende» børn som løftes frem mod kameraerne:

 

De fleste aviser lægger billeder op fra grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland med mindst et grædende barn. Men det er misvisende for den situation, som udspiller sig, da virkeligheden også kan illustreres sådan her: Tusindvis af unge mænd, som vil ind i Europa og som vil gå over lig for at opnå det.

ANNONSE

Flere videoer fra den græske grænse viser mænd som kaster sten mod de græske soldater, mens de råber Allahu Akhbar.

 

 

Stadig flere muslimske mænd samler sig ved grænsen mod Grækenland

 

 

Erdogan har sendt tusindvis af unge muslimske mænd mod grænsen til Grækenland. Dette er et forsøg på invasion. Græske soldater affyrer varselskud op i luften. Tåregas kastes i begge retninger. Også tyrkiske grænsevagter deltager i tåregaskastningen.

A Reuters witness saw teargas canisters being thrown from the Turkish side of the border towards Greek police over a high razor wire. The Greek government later released a video it said showed Turkish border guards were firing the canisters.

Reuters

 

ANNONSE

Mest læst