Nyt

Regeringen lukker Danmarks grænser fra kl. 1200 lørdag. Danskere får rejse ind, men ikke udlændinge.

»Med det, vi gør nu, må vi forvente at se en total nedlukning for al transport, færge, tog, bus (…) Den fulde grænsekontrol vil vi først have på plads om et par dage. Det er politiet, som har ansvaret, men vi kommer til at bede forsvarets personel om at tage del i grænsebevogtningen.«

Godstransport er ikke omfattet.

»Godstransporten bliver ikke omfattet af grænsekontrollen, og det er ganske enkelt, fordi vi har brug for at få varer til landet. Vi har i dag orienteret EU-kommissionen og vores nabolande om den her beslutning. Grænsekontrollen løber indtil videre til og med påske, 13. april,« siger Mette Frederiksen:

Foreløbig gælder lukningen i en måned. Men ingen ved hvad der kommer bagefter.

»Vi står på ubetrådt land … Vi er i en situation, ingen af os har prøvet før. Det kommer til at få omkostninger for os alle sammen, men jeg er sikker på, vi kommer igennem det på en god måde. Jeg er klar over, at det samlede katalog af initiativer virker voldsomt, men jeg tror på, at det er nødvendigt«.

Alle de rundt 100.000 danskere i udlandet, bedes om at komme hjem. Og der henstilles til ikke at rejse ud:

På pressemødet fredag aften gentog udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) sin opfordringtil danskere i udlandet: »Hvis du er ude, så kom hjem.«

»Vi har fra udenrigsministeriets side taget en række tiltag for at sikre, at danskere i udlandet kan komme hjem snarest muligt i god ro og orden. Derfor vil jeg også kraftigt fraråde danskere at rejse ud. Vi skærpede tidligere i dag rejsevejledningen globalt, og vi fraråder nu rejser til alle lande fra i dag til 13. april. Derfor: Lad være med at rejse ud, medmindre det er strengt nødvendigt,« siger Jeppe Kofoed (S).

Denne lukning af Danmarks grænser sker på baggrund af:

to indlagte coronapatienter i Danmark er »i kritisk tilstand«. I alt er fire i øjeblikket i intensiv behandling – 23 patienter med covid-19 er indlagt, og i alt er 801 registreret som smittet.

Mette Frederiksen: Fra i morgen lukker de danske grænser

ANNONSE