Kopierede/fra hoften

Søren Brostrøm, chef for Sundhedsstyrelsen

Der er ikke ’særlig god dokumentation for tiltag som grænselukninger’, fortalte direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm under et pressemøde, hvor han blev angrebet af journalister, der mente det var en større historie, at statsminister Mette Frederiksen lukkede grænserne for rejsende med et ikke-anerkendelsesværdigt formål (asylturismen undtaget). Medier skal gå kritisk til magthaverne, men der angribes altid fra venstre flanke, hvad skaber en iboende ubalance. Bemærk hvorledes ‘en politisk beslutning’ fremhæves som noget odiøst. Hvis politikerne skal være proaktive, så skal de pinedød fremme en venstrefløjsdagsorden. Sund fornuft er ikke nok.

Fra Dagbladet Information – Sundhedsstyrelsen: Vi har ikke anbefalet lukning af grænserne. Det er en politisk beslutning< (delt 1427 gange).

“Det er ikke efter råd fra Sundhedsstyrelsen, at regeringen nu har valgt at lukke grænserne til Danmark i kampen mod den frygtede coronavirus. Det gjorde styrelsens direktør, Søren Brostrøm, klart på et pressemøde lørdag eftermiddag.

Da Mette Frederiksen annoncerede grænselukningen, sagde hun, at rejseaktivitet ind og ud af Danmark ‘øger risikoen for fortsat smitte’.

Men der er langt fra solid dokumentation for, at en lukning af grænserne har nogen betydelig effekt, gjorde Søren Brostrøm klart ved pressemødet. ‘Og den dokumentation, der er, viser, at effekten er beskeden, medmindre man laver den hermetisk lukket,’ sagde han. …

‘Grænselukning står ikke i vores katalog over de tiltag, der ligger i værktøjskassen på nuværende tidspunkt. Men igen må jeg sige, at det jo er en politisk beslutning,’ konstaterede Søren Brostrøm.”

(Volkmar Zimmermann kommenterer på Facebook, 15. marts 2020)

ANNONSE