Dag: 13. marts 2020

Arthur Szyk (1894-1951) Tusj og blyant på papir, mål ikke oppgitt, Taube Family Arthur Szyk Collection, The Magnes Collection of Jewish Art and Life, UC Berkeley. Artur Szyk var født i Łódź i den da russiske del av Polen. Fra 1921 bodde og arbeidet han for det meste i Frankrike og Polen. I 1937 flyttet […]

Les Mer...

Regeringen lukker Danmarks grænser fra kl. 1200 lørdag. Danskere får rejse ind, men ikke udlændinge. Det er en lukning uden fortilfælde.

Les Mer...

DR kalder Extinction Rebellion for ‘aktivistgruppen’, men tager man dem for pålydende så er de intet andet end venstreradikale antidemokrater. ‘Klimakamp’ lyder smartere end ‘klassekamp’, men tag ikke fejl – det er primitiv antikapitalisme,

Les Mer...

Så vidt jeg kjenner til, skrev ikke Sergej Vasilitsj Rakhmaninov (1873-1943) noen verker spesielt for orgel. Hans instrument var klaveret. Og i den russisk-ortodokse kirke brukes vanligvis ikke orgel. Nathan Laube spiller G.H. Federleins transkripsjon for orgel av g-moll-preludiet op. 23 nr.5, fra 1901.

Les Mer...

Det er noget ildevarslende med alle disse hastelove. De har en tendens til at danne præcedens. De udstikker en retning og de byder på bekvemme løsninger for politikere, der ikke tør tage kampen med de social-kulturelle problemerne op. Der er ingen tvivl om at corona-epidemien vil sætte nogle kraftige aftryk i vores liv og samfund. Men de skal helst ikke forrykke balancen mellem stat og borger endnu mere i statens favør.

Les Mer...