Kommentar

Harvey Weinstein og Hillary under en galla 24. april 2012 for USA’s 100 mest betydningsfulde personer. Det var andre tider dengang.

Harvey Weinstein gav 1,4 million dollar til Hillary Clintons 2016-kampagnje. Weinstein gav også til andre Demokrater. I alt har han givet 2,3 millioner dollar til Demokrater. Hillary fik broderparten. De andre har givet pengene til kvindeorganisationer, men Hillary sagde i 2017 at det ikke var muligt at returnere dem.

Federal Election Commission filings show the disgraced movie mogul bundled $1.4 million for Clinton during her presidential bid in 2016 and handed her another $73,390 dating back to her 1999 New York Senate seat run.

Oplysningen kommer svært ubelejligt for Hillary, som tirsdag var på filmfestivalen i Berlin, hvor filmen om hende havde premiere. Weinstein er i dag blevet et navn medierne hæfter negative adjektiver på, akkurat som Jeffrey Epstein.

Hillary forsvarede sig med at Weinstein også gav til andre Demokrater.

“He contributed to every Democrat’s campaign,” Clinton said at screening of her new film “Hillary” at the Berlin Film Festival on Tuesday, one day after Weinstein, 67, was found guilty on rape charges.

“He contributed to Barack Obama’s campaign, and John Kerry’s campaign and Al Gore’s campaign and everybody’s campaign,” Clinton added.

Det stemmer, men beløbene er af en helt anden størrelsesorden.

The Miramax founder raised $72,100 for Obama but only bundled $679,000 for his 2012 reelection bid — half of what he raised for Clinton, the FEC data shows.

Når en donor har nået loftet for, hvor meget han må give, kan han bruge stråmænd. Dette kaldes ”bundlers”.

Beløbene til andre Demokrater er små i sammenligning. Men de er blevet til politisk gift.

The generous donor also made five-figure contributions to Democrat lawmakers such as Sens. Kirsten Gillibrand, who replaced Clinton as the junior senator for New York, and Chuck Schumer, Cory Booker of New Jersey, Richard Blumenthal of Connecticut and Patrick Leahy of Vermont.

Booker pocketed $17,800, Schumer $14,200, Gillibrand $11,000, Leahy $5,600 and Blumenthal $5,400.

Bare det at stå på Weinsteins favoritliste er politisk belastende. Så hvad gør Demokraterne? De giver pengene til organisationer som arbejder for kvinders rettigheder.

Men ikke Hillary.

Da anklagerne mod Weinstein dukkede op i 2017, skyndte Demokraterne sig at betale beløbene til kvindeorganisationer. Men Hillary ville ikke.

In an interview with CNN in 2017, Clinton said it wasn’t possible to give back all of the money Weinstein donated but would instead contribute $13,000 to a woman’s organization.

I tillæg kommer historierne som Ronan Farrow rullede op. Da han granskede Weinstein og samtidig ville have et interview med Hillary, fik han besked om at det blev der ikke noget af, hvis han ikke droppede gravingen om Weinstein.

ANNONSE
ANNONSE