Nyt

Emmanuel Macron virker umiddelbart som en fin fyr. Nu kommer han til København og skal sammen med dronning Margrethe besøge Krudttønden.

Flere af de, som var til stede da Omar El-Hussein angreb mødet om kunst og ytringsfrihed 14. februar 2015, er blevet inviteret. Men ikke hovedpersonen, ikke ham som mødet i 2015 handlede om. Lars Vilks.

Det fremgår af en artikel Helle Merete Brix skriver i Weekendavisen: Persona non grata, og af optegnelser på Vilks egen nettside, vilks.net.

Det er så frækt, at det næsten tager pusten fra en.

Macron kommer på besøg for at vise at Frankrig står sammen med Danmark i kampen mod terror. Men han står ikke sammen med kunstneren, som var hovedmålet den aften på Krudttønden. Han tager tvært imod afstand fra ham. Måske mener han, at det hele var Lars Vilks skyld?

Heller ikke statsminister Lars Løkke Rasmussen var modig nok til at nævne Lars Vilks da han holdt tale efter udåden. Han nævnte Dan Uzan, som blev dræbt udenfor synagogen. Eller det rigtige ord er “anstændighed”. Macron mangler normal anstændighed.

ANNONSE

Det gælder mange af dagens politikere. De vil gerne smykke sig med ofrene, men gør forskel på dem. Så er deres besøg ikke noget værd.

Vilks skriver:

Frankrigs præsident Emmanuel Macron skal besøge Danmark (dr.dk). Sammen med dronningen skal han besøge kulturhuset Krudttønden. De som overlevede angrebet 2015 er indbudt. Dog med en undtagelse. Jo, jeg forstår det. (Weekendavisen) Det går ikke at have en Muhammedtegner hængende i nærheden ved en sådan begivenhed.

 

ANNONSE