Nyt

Antisemitisme og jødehad har længe været en del af det multikulturelle Nørrebro i København.

Mandag kom der ansigt på hadet, da en borger gik amok i jødehad foran rullende kameraer i den ellers ‘tolerante’ bydel.

“Din fede jøde, mand!” lyder de hadske ord mandag aften fra en ophidset mand på det centrale Nørrebro.

Anledningen er en politisk demonstration på Nørrebros Runddel, der er hjemstedet for en af de ny metrostationer på den nyåbnede ‘Cityring’ i hovedstaden. Rasmus Paludan og Stram Kurs er mødt op for at komme i dialog med bydelens beboere, da en midaldrende mand pludselig dukker op.

Den mørkklædte mand krydrer sit jødehad med sætningen: “Dit pædofile svin!”

Det antisemitiske optrin ender med, at manden begynder at slå ud efter omkringstående personer, og en mindre skare af politifolk fra Københavns Politi må tilbageholde den voldelige mand.

En stor undersøgelse blandt jøder i Danmark viste i 2018, at omtrent halvdelen af de adspurgte jøder anser problemet jødehad og antisemitisme som ‘rimeligt stort’.

Nørrebro inkluderede et jødisk kvarter i fortiden. Det er dog slut nu på grund af den stigende islamisering af indvandrerkvarteret.

I en tekst causerede Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik for et par år siden over fortidens Nørrebro, hvor hans jødiske familie engang kunne bo i fred. Nu er bydelen befolket med moskeer og bandekriminelle indvandrere:

“Da Mendel Krasnik mødte Rosa, boede han i Blågårdsgade 8. Her ligger i dag Masjid-moskeen. Ud af bygningen kommer en lille tæt fyr med skæg – en af topfigurerne i Loyal to Familia,” beskriver journalisten Martin Krasnik I 2017.

ANNONSE

I dag har Martin Krasnik glemt sit fokus på jødehadet på Nørrebro. I stedet kalder Martin Krasnik den islamkritiske højrefløj for ‘nazister’. For Martin Krasnik er det vigtigere at blive opfattet som multikulturel og ‘tolerant’ end at skulle forholde sig til det muslimske jødehad i København.

Danske medier har tidligere beskrevet, hvordan mosaisk trossamfund råder unge jøder til at tænke sig om, inden de går i byen med en halskæde med en davidsstjerne på. Og Israels ambassadør i Danmark har opfordret tilrejsende jøder til, at de »først skal tage kalotten på, når de er indenfor«, hvis de skal i synagoge. Problemerne er særlig slemme på dele af Nørrebro og uden for den jødiske synagoge i Krystalgade.

I februar 2015 blev netop synagogen i Krystalgade angrebet, da den muslimske IS-terrorist Omar El-Hussein skød og dræbte 37-årige Dan Uzan, som stod vagt ved en stor jødisk fest.

I 2013 må en skoleleder på Nørrebro advare jødiske forældre om, at de skal fjerne deres børn fra den muslimske bydel.

Den kontroversielle advarsel kom i kølvandet på adskillige episoder med chikane målrettet mod børn med jødisk baggrund på folkeskolerne på Nørrebro.

»Vi har haft nogle kedelige episoder, som gør, at jeg har været nødt til at sige til nogle forældre, at det kan blive svært at have jødiske børn i det her område, fordi der er rigtig mange palæstinensere,« erklærer skolelederen på Rådmandsgades Skole.

28. oktober 2019 viser jødehadet igen sit ansigt midt på Nørrebro en sen eftermiddag, da en hadsk mand bruger ordet ‘jøde’ som et skældsord i fuld offentlighed.

ANNONSE