Nyt

I foråret har de danske biografer premiere på filmen ‘Krudttønden’, der viser Islamisk Stat-terroristen Omar El-Hussein ‘s drab og hærgen i februar 2015.

Filmen fortæller også om terrorofrerne Dan Uzan og Finn Nørgaards liv op til deres tragiske død.

I filmen bliver Finn Nørgaard skildret af skuespilleren Lars Brygmann. Biografpublikummet kommer både til at opleve Finn Nørgaard i erotiske scener og som den islamkritiske tvivler, han udviklede sig til i sine sidste leveår, hvor Finn Nørgaard blandt andet deltog i møder i Lars Vilks Komiteen og Trykkefrihedsselskabet.

“Hvorfor må vi ikke sige, hvad vi mener, eller hvad vi synes er sjovt,” lyder det fra Finn Nørgaard i filmen. Mens han debatterer med politisk korrekte mennesker.

Filmscenen, hvor Omar El-Hussein dræber den heltemodige Finn Nørgaard, er optaget ved det originale gerningssted – kulturhuset Krudttønden – på Østerbro i København, hvor El-Hussein angreb Lars Vilks Komiteens møde om kunst og ytringsfrihed.

Rollen som Omar El-Hussein bliver spillet af den armenske migrant Albert Arthur Amiryan, der har en uddannelse som tømrer. Det er hans første filmrolle.

I 2011 fastslog man antallet af muslimer i Armenien som værende 812 – ud af en befolkning på over tre millioner mennesker.

Verdensstjernen Nikolaj Coster-Waldau vender hjem til filmrollen som betjent i politiets aktionsstyrke. Det var netop politiets aktionsstyrke, der skød og dræbte Omar El-Hussein en tidlig søndag morgen i Københavns Nordvestkvarter.

ANNONSE

Det er filmmanden Ole Christian Madsen, der har instrueret filmen. Han har blandt andet stået bag krigsdramaet ‘Flammen og Citronen’ og tv-serien ‘Edderkoppen’.

Det er endnu ikke offentliggjort om, Omar El-Husseins begravelse også bliver skildret i filmen.

I virkelighedens verden deltog mange hundrede muslimer i Omar El-Husseins mindehøjtidlighed kort tid efter terrorangrebet. Det vanvittige optrin foregik både i en moske i København og på en begravelsesplads i Brøndby.

En af muslimerne i terroristens begravelsesoptog er senere afsløret som værende et familiemedlem til folketingsmedlemmet Naser Khader.

‘Krudttønden’ får premiere 5. marts 2020.

*

Læs om Omar El-Husseins allahsidste minutter hos Document

ANNONSE