Nyt

Forleden skrev vi om pølsevognen på Brønshøj Torv der nu lukker efter chikane fra en gruppe “unge”.

Pølsevogn ville ikke servere halalkød; blev chikaneret væk fra Brønshøj Torv af muslimer

 

Berlingske/BT har i dag fulgt op på sagen og skriver mere om forholdene i Brønshøj og indhentet udtalelser fra erhvervsdrivende og andre der er ramt af gruppens adfærd.

»Det har været en hetz mod mig og mine kunder hver eneste dag. De har kastet kanonslag ind under pølsevognen, de har kastet med sten efter mine kunder, og de har truet med røveri ved at spørge om, hvor mange penge der var i kassebeholdningen, og så ville de have mig til at erstatte svinekødet med halalkød,« siger hun.

Et andet citat fra artiklen.

Michael er butikschef i Netto, og han fortæller til B.T., at de lokale drenge kommer i grupper og stjæler åbenlyst fra butikken.

»De stjæler for eksempel lampeolie til at lave bål i parken – og Red Bulls og donuts og alt muligt. Vi har desværre svært ved at gøre noget ved det,« fortæller Michael.

Gruppen er angiveligt også gået efter butikker ejer af personer af anden etnisk herkomst,

Ligesom han har fået stjålet utallige pizzaer, som drengene bestiller og nægter at betale for, når de får dem udleveret.

Efter ti år som ejer af biksen har pizzamanden nu valgt at dreje nøglen om. Han orker simpelthen ikke mere, siger han. Så derfor er det nu hans sidste uge foran pizzaovnen. Hans butik bliver overtaget første maj.

Endelig er det også gået ud over det lokale bibliotek.

»Når de samler sig i større grupper, skaber det en dynamik, der gør, at de får en uhensigtsmæssig adfærd, og det har haft den konsekvens, at vi i en periode har begrænset bibliotekets åbningstid,« fortæller lederen af biblioteket, Rasmus Elleby.

Men intet sted i artiklen nævnes den etniske og religiøse baggrund. Der er ikke nogen forklaring på hvem det er eller hvorfor medlemmerne af gruppen befinder sig i Danmark.

Der er heller ikke indhentet kommentarer fra politikere om hvad de vil gøre ligesom der ikke er kunstnere eller kendisser der siger noget.

B.T. Drenge tager magten i Brønshøj, og butikker lukker: ‘Jeg fik nok’

ANNONSE