Kopierede/fra hoften

Det får ikke konsekvenser for DR-værten Steen Nørskov, at han har kaldt islamkristiske danskere for ‘racister’ og ‘fascister’.

Danmarks Radios nyhedschef mener ikke, at der er noget at komme efter:

»DRs medarbejdere har ytringsfrihed ligesom alle andre borgere i Danmark … Skulle der en sjælden gang opstå eventuelle habilitetsudfordringer, tager vi stilling til dem internt. Det mener vi ikke, der er tale om her,« siger Thomas Falbe.

Danmarks Radio frikender sig selv og henviser til den grundlovssikrede ytringsfrihed.

»Jeg har fuld tillid til Steen Nørskovs journalistiske kompetencer og nøgterne tilgang til de emner, vi tager op i ‘Deadline’,« siger nyhedschefen Thomas Falbe.

Skandalen ruller for alvor, da det kommer frem, at Steen Nørskov udskammer Stram Kurs få dage, før valgkampen indledes i 2019:

»I aften sætter vi lys i vinduerne, som vi plejer hér hos os, men med et nyt racistisk, fascistisk inspireret parti på stemmesedlen til folketingsvalget,« skriver Steen Nørskov på Danmarks befrielsesdag.

Ugen inden har samme Steen Nørskov været nyhedsvært på Deadline på DR2, hvor Rasmus Paludan og Stram Kurs er til debat.

Danmarks Radios nyhedschef medgiver, at forløbet omkring Steen Nørskovs politiske hetz ikke er kønt:

»Jeg mener ikke, at det konkrete opslag på Steen Nørskovs personlige Facebook-profil er særligt hensigtsmæssigt … Når det er sagt, har alle DR-ansatte deres fulde ytringsfrihed,« siger nyhedschef Thomas Falbe.

ANNONSE

Danmarks Radios tv-værter har ytringsfrihed, og de har lov til at kalde vælgere, der stemmer på partier, de ikke bryder sig om, for ‘racister’ og ‘fascister’.

Den danske befolkning er tvunget til at betale tv-værternes skyhøje lønninger.

Steen Nørskov har i den grad ret til sine private ytringer og politiske holdninger. Danskerne skal bare ikke betale hans løn og store armbevægelser.

***

Her er et indblik i det netværk, der bakker Steen Nørskov op på Facebook. Der er tale om kendte DR-journalister, en politisk korrekt advokat og det radikale folketingsmedlem Zenia Stampe.

Se også
Statistik: De gider ikke os, vi gider ikke dem – Blot én procent ikke-vestlige elever på Det Frie Gymnasium

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria