Kopierede/fra hoften

Danmarks Radio rider på en bølge af succes med dokumentarserien ‘Sexisme i musikbranchen’.

Dokumentarens bagmand er tv-direktøren Thomas Heurlin, der udtaler sig om udsendelsen i medierne.

“Vi vil ikke hænge nogen ud, ” forklarer Thomas Heurlin i B.T. om baggrunden for programserien, der er kendt som ‘Martin Brygmann-dokumentaren’.

Danmarks Radio fortier, at Thomas Heurlin selv står bag grove krænkelser i det firma, der har produceret ‘Sexisme i musikbranchen’.

Da Thomas Heurlin afholder en julefrokost i december 2017, klæder den aldrende tv-chef sig af, indtil han er helt nøgen.

Efterfølgende går den nøgne Thomas Heurlin rundt om bordet, og rører ved alle medarbejderne. Nogle af de ansatte er tydeligvis helt unge kvinder, der bliver befølt, mens de har Thomas Heurlins slappe pik meget tæt på kroppen.

Det kan ikke slås fast ud fra videooptagelser fra den krænkende julefrokost, hvorvidt nogle medarbejdere bliver berørt af Thomas Heurlins genitalier. Men noget tyder på, at der er kontakt i flere tilfælde.

Der er en tydelig nervøs og akavet stemning, da den seksuelle krænkelse udfolder sig i det tv-firma, der har anklaget andre personer for grove sexkrænkelser – herunder Martin Brygmann og tv-værten Jes Dorph-Petersen.

ANNONSE

Det er yderligere skærpende, at der er flere personer til stede ved den krænkende metoo-julefrokost, der står på rulleteksterne til DR-dokumentaren ‘Sexisme i musikbranchen’.

Der er eksempelvis tale om ‘producenten’ af DR’s ‘Sexisme i musikbranchen’, der hedder Ole Tornbjerg.

Ole Tornbjerg er en af Thomas Heurlins nøglemedarbejdere. I foråret 2022 igangsætter Ole Tornbjerg dokumentarprojektet ‘Sexisme i musikbranchen’, der i øjeblikket kan ses på DR’s platforme.

Tv-producenten Ole Tornbjerg sidder grinende ved bordet, og han ser stiltiende til, mens Thomas Heurlin render rundt splitternøgen og krænker kvindelige og mandlige ansatte i slutningen af 2017.

Senere anklager Thomas Heurlin og Ole Tornbjerg andre firmaer og personer for at vende det blinde øje til sexisme.

Danmarks Radio er ramt af en hidtil uset skandale. Og hykleriet er tydeligt for enhver.

Det er DR’s chefredaktør Thomas Falbe, der har ansvaret for Thomas Heurlins sexisme-dokumentar.

DR-chefen Thomas Falbe har haft ansvaret for to skandaleramte dokumentarer om henholdsvis en utilpasset indvandrerfamilie i Vejle samt en anløben dokumentar om rejsekongen Simon Spies.

Spørgsmålet melder sig nu. Hvorfor køber Danmarks Radio en dokumentarserie af tv-direktøren Thomas Heurlin, der selv er involveret i grove krænkelser af unge kvinder?

*

Eventuelle klager over Danmarks Radios sexisme-dokumentar kan sendes til:

Thomas Falbe
Chefredaktør, DR Nyheder
Danmarks Radio

Telefon: 2329 6221
E-mail: thf@dr.dk

ANNONSE