Nyt

Der er kommet nye oplysninger frem i den pikante sex-sag, der har ramt Enhedslisten og partiets borgmester Ninna Hedeager Olsen.

En sag, der byder på voldsomme anklager om voldtægt og blufærdighedskrænkelse, men kulminerer i en pure frifindelse af en 31-årig mandlig profil fra Enhedslisten i hovedstadsområdet.

Et centralt område i voldtægtsanklagerne har været, at den kvindelige part i samlejet har påstået, at hun var beruset og chokeret, og at hun “frøs” under det vaginale samleje.

Under ankesagen i Østre Landsret sår forsvarsadvokat Hannah Krog stor tvivl om den forklaring.

“Den forurettede har fortalt, at hun lavede knibeøvelser undervejs i samlejet. Dermed var hun jo også i stand til at reagere,” fortæller forsvarsadvokat Hannah Krog og fortsætter:

“Hun havde alle muligheder for at reagere. Ikke kun med ord. Også med handlinger.”

Forsvarsadvokaten benytter lejligheden til at understrege, at man som part i et samleje ikke kan forvente, at knibeøvelser fra en kvindes underliv kan opfattes som en seksuel afvisning.

Det bliver altså slået fast i Østre Landsret, at knibeøvelser i seksuel sammenhæng ikke nødvendigvis skal opfattes negativt af sexpartnere.

“Man kan godt indlede sex uden at have fået et eksplicit samtykke,” siger forsvarsadvokat Hannah Krog.

Efter frifindelsen sent torsdag eftermiddag krammer den 31-årige mand sin forsvarsadvokat Hannah Krog. Den frifundne mand er tydeligvis lettet.

“Vi er tilfredse. Det har været et kæmpe pres. Det var den rigtige dom, der blev afsagt,” siger forsvarsadvokat Hannah Krog.

Det vides ikke om, der er juridisk præcedens fra tidligere straffesager, hvor knibeøvelser fra en kvinde har været en tunge på vægtskålen ved en domstolsafgørelse.

Knibeøvelserne i Ninna Hedeager Olsens borgmesterseng kan meget vel være dansk retshistorie.

*

(Den bizarre sag har allerede fået endnu en politisk udløber, da Enhedslistens lokalpolitiker Anne Mette Omø Carlsen fra København en time efter frifindelsen af den 31-årige mand skrev følgende på de sociale medier: “Ja voldtægt slipper man let afsted med”.

Mere om den sag her.)

ANNONSE