Nyt

Socialdemokratiets tidligere politiske ordfører i Odense – Thomas Funding – er i dag blevet udnævnt til øverste chef for TV 2 Nyhedernes afdeling på Fyn.

Thomas Funding har tidligere været medlem af byrådet i Odense Kommune, og han har haft den magtfulde stilling som politisk ordfører for Socialdemokratiet i Odense Kommune i flere år. Senere fik Funding en praktikplads som journalist hos TV 2 Nyhederne, og han blev derefter politisk reporter for den statsejede nyhedsstation.

”Jeg mener af åbenlyse årsager godt, at man kan have været politiker, før man bliver journalist,” fortæller Thomas Funding og fortsætter:

“Det, at jeg har været politisk aktiv, betyder, at jeg er meget bevidst om, hvornår mine holdninger kommer i spil.”

TV 2 chefen Thomas Funding gjorde kometkarriere i Socialdemokratiet og befandt sig hurtigt helt inde i magtens centrum i odenseansk politik. Den fremadstormende politiker fik mange personlige stemmer og overraskede i forbindelse med kommunalvalget i 2009.

Thomas Funding var i en lang periode den daværende borgmesters nærmeste allierede og højre hånd. Funding var arkitekten bag den valgkamp, som gjorde hans partikammerat til borgmester for Danmarks tredjestørste by.

ANNONSE

Derfor blev Thomas Funding også regnet for Socialdemokratiets ‘kronprins’ i Odense. Det var det langsigtede mål, at Funding skulle overtage borgmesterembedet en dag. Sådan gik det ikke, og i stedet kan den ivrige socialdemokrat nu sætte sig i chefstolen på TV 2 Nyhederne.

Socialdemokratiets forhenværende kronprins kommer ikke til at føle sige alene. En tidligere socialdemokratisk minister er nemlig ansat i en central stilling på TV 2 Nyhederne. Det er socialdemokraten Lotte Bundsgaard, der i dag er redaktør på TV 2 Nyhederne. Hun er tidligere minister for by, bolig og ligestilling i statsminister Poul Nyrup Rasmussens radikale og socialdemokratiske regering.

“Vi skal sikre endnu mere vedkommende journalistik fra alle egne i Danmark,” jubler Thomas Funding.

TV 2 Nyhederne er 100 procent ejet af den danske stat og dermed kontrolleret af den nuværende socialdemokratiske regering. Derfor er det ikke en overraskelse, at partiets tidligere guldfugl og kronprins fremover kan trone i chefstolen på TV 2.

Danskerne er sikret ræverøde nyheder i mange år fremover.

*

Mere om socialdemokraten Thomas Funding her

ANNONSE