Nyt

Ibrahim Ashimi, den nye chef for den islamske stat, beder om at muslimer i Spanien melder sig ind i IS og sværger uforbeholden troskab, skriver den spanske avis La Razon.

I Spanien bliver der stadig hyppigere publiceret stof lavet af IS. De søger at oversætte alle meldinger til spansk, så potentielle tilhængere, der ikke kan arabisk bliver kendt med det, IS publicerer.

Det er vel ikke vanskeligt at tænke sig at IS spreder den samme type video til hele Europa, med tekst på forskelige landes sprog for at få flest mulig til at aflægge troskabs-ed til IS. Den som tror, at IS har opgivet målet om at skabe hele verden om til sit kalifat, bør nok tro om igen. De giver sig ikke så let. Hvad gør vore politikere i den forbindelse?

Instruktion i troskabs-ed

I en video, som blev lagt op for to dage siden og varer mere end 11 minutter, dedikerer IS nye chef, den sidste del til at sprede ed-formelen. En gruppe stridende vises på filmen og gentager eden sætning for sætning på arabisk, derunder vises spansk oversættelse. Den lyder som følger:

ANNONSE

”Vi sværger loyalitet til Amir Munneen, muslimernes kalif, Shaykh al Mujahid Abu Ibrahim-Hashimi al Qurashi. Vi vil lytte og adlyde ham både i det vi kan lide og det vi ikke kan lide, i gode og onde tider, uden egoisme. Vi bestrider ikke autoriteten hos dem, der har ledelsen, med mindre vi ser synlig vantro mod Allah. Allah er vidne til det jeg siger. “

 Det virker vanskeligt at gøre oprør mod en kommando baseret på en inspiration fra Allah, som IS´ diktatur er bygget op, med vanlige, religiøse “ord” i tillæg til fanatismen som kendetegner denne gruppe, skriver avisen La Razon.

Den stigende opmærksomhed, som IS lægger for dagen i Spanien, er allerede blevet tydelig ved de sidste arrestationer gjort af spanske sikkerhedsstyrker, som har pågrebet personer, der er villige til at begå angreb når som helst for at blive “martyrer”. Det er sket to gange i Madrid-forstaden Parla, en i oktober og anden gang nu i december.

 

ANNONSE