Gæsteskribent

Forfatter og oversætter Raymond Ibrahim blev født i USA af koptiske kristne immigranter fra Egypten. Han behersker arabisk og engelsk flydende og har i mange år skrevet om forholdet mellem den islamiske verden og den vestlige verden.

Blandt hans bøger er Defenders of the West: The Christian Heroes Who Stood Against Islam. Der er også en række videoer, hvor Ibrahim deler ud af sin betydelige historiske viden.

Selvom vi begge bidrager med tekster til Gatestone Institute, havde jeg aldrig tidligere mødt Ibrahim. Da Trykkefrihedsselskabet inviterede ham til København for at holde et foredrag om kristenforfølgelse, valgte jeg at deltage. Desværre er emnet relevant.

ANNONSE

Raymond Ibrahim fremstår som en vidende og venlig mand, der kan tale om dybt alvorlige emner uden at miste sin sans for humor. På den måde minder han lidt om Mark Steyn.

Ibrahim fokuserede på forfølgelsen af ​​kristne, et problem han grundigt har dokumenteret over en længere periode. I visse lande, såsom det kommunistiske Nordkorea, er kristne også undertrykt.

Ibrahim påpegede derimod, at i omkring 80 % af de tilfælde, hvor kristne i dag bliver udsat for alvorlig chikane eller mord på grund af deres tro, er det muslimer, der står bag.

Robert Spencer, Soeren Kern, Raymond Ibrahim og andre har i mange år dokumenteret, hvordan muslimsk forfølgelse af kristne gradvist breder sig mere og mere i europæiske lande som Italien, Spanien og ikke mindst Frankrig. Det kan være alt fra hærværk mod kirker, som nu sker næsten ugentligt i Frankrig, til brandstiftelse og regulære terrorangreb.

Data viser en stigning på 44 procent i angreb mod kristne i Europa fra 2021 til 2022. Især blev der registreret en stigning i brandstiftelser mod kristne institutioner. Sådanne hændelser steg med 75 procent på et år. I alt blev der rapporteret om 231 angreb alene i Tyskland, en udvikling partiet Alternativ for Tyskland (AfD) advarer imod.

Chikanen og truslerne mod kristne i Europa ser ud til at vokse i takt med, at den muslimske immigrantbefolkning vokser. På trods af dette har EU ikke vist nogen nævneværdig interesse i at bekæmpe vold mod kontinentets indfødte befolkning eller deres religiøse bygninger.

Til gengæld har EU en koordinator, som specifikt skal bekæmpe såkaldt islamofobi i Europa. I øjeblikket er denne koordinator en fransk kvinde, Marion Lalisse. Hun blev udnævnt til denne stilling i februar 2023 af Europa-Kommissionen, EU’s ikke-valgte regering. EU’s ligestillingskommissær Helena Dalli forsikrer, at de vil bekæmpe islamofobi i alle dele af samfundet.

Organisationen for Islamisk Samarbejde (OIC) udgør den største permanente stemmeblok i FN. De har fået FN til at etablere en officiel dag til bekæmpelse af påstået islamofobi, den 15. marts hvert år.

51 muslimer blev dræbt den 15. marts 2019 i en skudmassakre i Christchurch, New Zealand. Selvom dette var et afskyeligt angreb, påpegede Raymond Ibrahim, at tusindvis af kristne bliver dræbt for deres tro hvert år, størstedelen af ​​dem af muslimer. Alligevel har FN ikke skabt en dag til at bekæmpe chikane af kristne.

Ibrahim hævdede, at voldelige islamiske angreb i mange forskellige lande og mod forskellige religiøse grupper ofte har store ligheder. Dette skyldes, at de deler den samme islamiske religiøse begrundelse for krigsførelse, jihad.

Grundlæggende har islam ikke ændret sig ret meget i de sidste tusind år. Til gengæld har Europa ændret sig meget i de seneste årtier og er blevet svagere.

Praktisk talt alle nationer, der grænser op til Middelhavet eller Sortehavet, har i århundreder været udsat for muslimske kampagner med vold og slaveangreb. Nogle gange nåede islamiske erobringer endnu længere mod nord. Grækere, italienere, serbere, kroater, ungarere, polakker, spaniere, franskmænd, ukrainere, russere og andre kæmpede, blødte og døde i titusindvis for at holde islam ude af Europa.

Nu bliver millioner af muslimer lukket ind i Europa uden at affyre et eneste skud. Raymond Ibrahim kommenterede, at aldrig før i historien har en civilisation frivilligt optaget et stort antal mennesker fra en aktivt fjendtlig kultur.

Svage kristne ledere, både protestantiske og katolske, forsøger at skabe fælles sag med muslimer, der foragter dem. Pave Frans har næppe mødt en muslimsk illegal immigrant, han ikke kan lide, og ser ud til at være en af ​​de værste ledere, den katolske kirke nogensinde har haft.

Hvis man ser på det historisk, har kristne kun formået at slå islamisk aggression tilbage, når kristendommen er blevet kombineret med en krigerkultur, som med Karl Martell, Jan III Sobieski eller under slaget ved Lepanto.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden