Nyt

 

132 migranter og 22 spanske politifolk blev såret, da mere end 700 migranter fra Afrika syd for Sahara ved syvtiden torsdag morgen trængte ind i det spanske oversøiske territorie Ceuta fra Marokko.

Ifølge politikilder er der tale om et af de største og mest voldelige stormangreb på det mere end seks meter høje grænsehegn nogensinde, skriver El País. Elleve migranter og fire politifolk havnede på sygehus.

Politiet nåede at arrestere flere hundrede personer på marokkansk territorium, og Guardia Civil har returneret en gruppe til Marokko. Men de migranter, som kom over gærdet, har begivet sig direkte til det midlertidige modtagecenter for migranter.

ANNONSE

Stormangrebet, som er det første i nogle måneder, finder sted ved grænsehegnets dårligst overvågede punkt netop imens Spanien er ved at blive den nye hovedscene for migrationens drama, som for Ceutas vedkommende handler om en veritabel invasion.

I lidt mere end en time forsøgte marokkansk politi og Guardia Civil at afværge angrebet, men til slut lykkedes det for en stor gruppe at trænge ind i Ceuta med værktøj til at ødelægge hegnet. De brugte også brændt kalk og hjemmelavede flammekastere mod politiet for ikke at blive standset.

Det er første gang migranter bruger sådanne midler mod politiet i Ceuta. De politifolk, som måtte på sygehuset, blev da også behandlet for blandt andet åndedrætsskader og forbrændinger.

Så snart migranterne lykkes med at trænge ind på spansk territorium, anses de ikke længere som indtrængere, der skal holdes ude, men bliver genstand for både retssikkerhed og sundhedstjenester.

Den spanske avis´ reportagebilleder viser, at migranterne er svært fornøjede med at have nået deres mål:

 

Det er værd at merke sig at El País først publicerede denne video på YouTube og indlemmet den i reportasjen. Siden blev den fjernet, og en ny version lagt ind uden de voldsomste glædesscenene eller de med flest deltagere. Nogen syntes måske det blev en smule for stærk kost for allmennheten.

Også lokalmediet El Faro de Ceuta har offentliggjort en optagelse:
ANNONSE